начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Разкомплектоване на чужд автомобил от общината.

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Разкомплектоване на чужд автомобил от общината.

Мнениеот bobi9 » 08 Яну 2018, 10:57

Налегнаха ме едни мисли, от чисто правен характер и ми се иска да ги коментираме. В повечето общински наредби за управление на отпадъците има текстове касаещи МПС, които не се употребяват от собствениците им. Предвидена е процедура след съставяне на констативен протокол и даване на срок за преместване, МПС-то да бъде принудително преместено на някакъв паркинг и ако не е потърсено в определен срок, да бъде дадено за разкомплектоване. Само собственика има право да се разпорежда с една вещ както знаем. Унищожаването й от страна на общината, как ви се вижда, доколкото:
Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(3) Частната собственост е неприкосновена.

Правото да се ползва публичната собственост по един или др.начин също не е ограничено от закона?
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron