начало

Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова

Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Мнениеот stlok » 14 Ное 2017, 19:22

Здравейте,

Следният казус - обжалвахме чрез кмета на СО до СРС едно НП и при подаване на жалбата, която се състои от оригиналната жалба с подпис на жалбоподателя, доказателства и копия на АУАНа и НПто и копие на жалбата, копия на доказателствата и ауана и нпто, при представянето им на регистратура в СО ми казаха, че няма да ги приемат, защото има само един оригинал на жалба, а вторият е копие.

Аз им казах, че искам вх. номер за тези документи, тъй като има оригинал и не е необходимо да има втори оригинал, но служителката отказваше, при което изисках да говоря с началник на отдела, тя излезе и се върна, като накрая ми издаде вх. номер, но ми каза, че на съда щели да пратят копието и той щял да прецени?!

В моята скромна практика винаги сме подавали документи в един оригинал и копия, вярно заверени с "вярно с оригинала". В този случай направих пропуск и липсва ВО, но не мисля, че това е основание да отказват изобщо издаване на вх. номер.

Мислите ли, че действително е необходимо да има два екземпляра от жалбата в оригинал?

едит: като правна уредба ЗАНН препраща към НПК, по-конкретно 320, ал. 4, въпросът е тези преписи трябва ли да преставляват оригинални документи?
stlok
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Ное 2017, 19:06

Re: Жалба с/у НП в два ОРИГИНАЛНИ екземпляра ЗАНН

Мнениеот neutralen » 14 Ное 2017, 21:03

Копие означава преснимане на оригинала. Какво ви пречи преди да подпишете Жалбата да я копирате в 2 екземпляра, които да подпишете и стават два оригинала. Така трявбва да бъде 2 екземпляра със сини подписи. Приложенията вече могат да бъдат копия, които следва да заверите с личния си подпис. :shock:
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2610
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron