начало

Лидер на група за данъчни престъпления е осъден на 7 години затвор Лидер на група за данъчни престъпления е осъден на 7 години затвор

ЧСИ може ли

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЧСИ може ли

Мнениеот chinchilla » 26 Окт 2017, 19:20

Здравейте, не знам къде е правилното място, то тук ми се видя най - логично, затова пиша темата тук. Въпросът ми е следния :
Може ли при запор ЧСИ да поиска превод на пари и съответно да му бъдат преведени не от сметка, а от КРЕДИТНА карта.
Конкретика - имам две кредитни карти ( УКБ и ЦКБ ), както и сметтка в УБК. Двете кредитни карти са ми с лимит - едната 5000 лв, другата 2000 лв.
Разбрах , че имам запор за 400 лв ( неплатена съдебна такса, която платих в същия ден , в който разбрах ). Обаче , двете ми кредитни карти бяха запорирани. Плаши ме факта, че ЧСИ може да оперира евентуално с пари, с които де факто длъжника не разполага като негови. Тоест, това са кредитни карти, не дебитни, авоарите там не са моя собственост , а на банката, която е преценила, че може да ми отпусне на заем, ако аз поискам. Може ли ЧСИ да дръпне въпросния заем ( да го наречем ) без мое знание и съгласие, както и банката длъжна ли е да преведе тези пари ?
Защо питам - защото, ако ЧСИ може да ми вземе пари, които не са мои, евентуално било то топлофикация, било то нещо, за което към момента не знам ( както се случи ) и след това да се окажа длъжник , както на чси, така и на банката, която е превела парите, то е по-добре за мен, да закрия кредитните си карти, тъй като всъщност, те са пълни и не оперирам с тях
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител
 
Мнения: 317
Регистриран на: 16 Юли 2011, 21:34

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron