начало

ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им

Жалба срещу банка и обезщетение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жалба срещу банка и обезщетение

Мнениеот bomok5 » 05 Сеп 2017, 18:27

Здравейте,

Наскоро в един от клоновете на моята банката издадох платежно нареждане за кредитен превод към друга банка с дата на изпълнение - датата на издаване.
След 4 /четири/ дни получателя ми се обади, че преведената от мен сума не е постъпила по сметката му. Сканирах платежното нареждане и го изпратих на получателя. След още 2 /два/ дни, получих ново обаждане, че сумата все още не е постъпила, че постъпление с такива реквизити нямат и тъй като това е вноска по кредит и тя е просрочена по този начин, то ми е начислена наказателна лихва. Посетих клона на моята банка и с изумление научих, че платежното ми не само не е изпълнено на датата на изпълнение, въпреки подписа и печата на служителя, но и е анулирано, което анулиране нито съм нареждала, нито пък съм била уведомена, че е направено. За това действие на банката получих глупави обяснения и преведоха сумата, като ме увериха, че ще постъпи на следващия ден при получателя.
Тоест, с банковата ми сметка се извършва действие без мое нареждане, или съгласие, дори и без уведомление, което напълно компрометира банката: излиза, че аз служа за пощенска кутия, чрез моята сметка се перат пари, например – постъпват, теглят се, после документите се анулират и какви ли още престъпления биха могли да се извършват ?
Освен че основното задължение на банката – срещу такса да извърши превод от моята банкова сметка към друга банкова сметка не е изпълнено, ами и цели 6 дни не съм информирана за това неизпълнение и трябваше аз да се поинтересувам, за да науча какво се случва.
Подадох жалба за неправомерни действия с моята сметка, нанесени вреди и пропуснати ползи.
Някой знае ли какъв размер обезщетение бих могла да получа от банката.
bomok5
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Сеп 2017, 23:47

Re: Жалба срещу банка и обезщетение

Мнениеот bobi9 » 18 Сеп 2017, 11:49

В какъвто размер сте ги претендирала :roll:
Интересно ми е, какви са пропуснатите ви ползи?
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron