начало

Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв. Пет кабелни оператора ощетили големи телевизии с над 10 млн. лв.

Неразрешим казус

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неразрешим казус

Мнениеот nedkost1 » 12 Юли 2017, 18:07

Имам спечелено дело отменящо мълчалив отказ на кмет на община по заявление за промяна на ПУП. Лошото е, че първоначално местният АС с определение прекрати делото, но след мое обжалване ВАС им го върна с указания за задължително произнасяне. Тогава от няма и къде меснитният АС "осъди" местният кмет.
Вевче мина повече от година откакто съдебното решение е влязло в сила, но аз все още нямам задължително произнасяне - т.е. все още си стои мълчаливия отказ и аз нямам какво да обжалвам. Шест пъти досега съм пускал молби до АС с искане кмета на общината да бъде наказан по чл.304 АПК и шест пъти АС отказва да го накаже с мотивите, че кмета бил предприел действия по изпълнение на съдебното решение - чакал накакво си становище (сигурно от Марс!!!). Сезирах и прокуратурата за тези съдебни произволия - осуетяване на изпълнението на съдебното решение от самият орган, които го е постановил това решение, но уви - явно и прокурорите са ГЕРБЕРАСТИ. Те не били компетентни по казуса.
Какво ми остава - дали да пиша до Европейската комисия?
nedkost1
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 18 Фев 2016, 13:10

Re: Неразрешим казус

Мнениеот votpuska » 12 Юли 2017, 19:55

Прощавайте, колега, промяната на ПУП не беше ли от компетентността на ОС? Сам признавате, че съдът е отказал да накаже кмета с мотив, че е предприел действия.. Или просто търсите някаква жалка политическа провокация, както личи от изразните ви средства..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител
 
Мнения: 362
Регистриран на: 24 Ное 2012, 16:06

Re: Неразрешим казус

Мнениеот nedkost1 » 13 Юли 2017, 09:26

Жалко. че четете само написаното с главни букви, но не се учудвам - извинявайте ако сте се идентифицирали с определението. Аз също съжалявам, че съм го написал, но истината си е такава.
Правосъдието в България е само за властимащите - дори и загубили делото, те пак печелят щом няма кой да ги принуди да изпълнят съдебното решение.
Между другото, целият състав, отговарящ за УТ в общината си е същият, както при предният кмет от БСП - сегашният кмет е само една пионка, която не може с нищо да се противопостави на общинската мафия, защото може би имат някои неща и срещу него.
nedkost1
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 18 Фев 2016, 13:10


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Exabot [Bot] и 2 госта


cron