начало

Съдебната палата е затворена след сигнал за бомба Съдебната палата е затворена след сигнал за бомба

НАП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


НАП

Мнениеот i_pavlov » 11 Юли 2017, 12:28

Здравейте, имам следният въпрос:
Съставена е глоба по фиш от ГД" Национална полиция" в размер на 50 лева. Изпращането на преписката за принудително събиране в ТД на НАП представлява ли действие по принудително изпълнение и прекъсва ли давностния срок ?
Благодаря :)
i_pavlov
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 18 Апр 2017, 11:35

Re: НАП

Мнениеот katerinakuch » 11 Юли 2017, 14:09

Не мисля.
katerinakuch
Потребител
 
Мнения: 977
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: НАП

Мнениеот i_pavlov » 12 Юли 2017, 10:20

katerinakuch написа:Не мисля.

Смятам да обжалвам действието на публичен изпълнител по реда на чл.266 ал.1 от ДОПК, за отказ да прекрати събирането на публичното вземане посочено по-горе с аргумента, че давността по чл.82 ал.1 от ЗАНН е прекъсната с действията по изпращане за принудително събиране към ТД на НАП.
Мотивът ми е, че смятам, че тези действия по изпращането са техничеки по своя характер и администрират изпълнителното основание. Те не са насочени пряко към наказания и не са предприети спрямо мен за изпълнение на наказанието. Именно за това не съм уведомен надлежно, а също така публичният изпълнител няма основания да съставя протоколи в съответствие с разпоредбите на чл.226 ал.1 от ДОПК.
Ако Ви хрумва нещо, което мога да добавя, моля да споделите :)
i_pavlov
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 18 Апр 2017, 11:35

Re: НАП

Мнениеот bobi9 » 12 Юли 2017, 14:20

Преди да обжалвате по 266, трябва да обжалвате по 145, щото иначе жалбата ше е недопустима. И нещо не ви разбирам мотивите. Не е ли във ваша полза точно обратното, давността да не е прекъсната, че да може да изтече? :shock:
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46

Re: НАП

Мнениеот i_pavlov » 14 Юли 2017, 18:42

bobi9 написа:Преди да обжалвате по 266, трябва да обжалвате по 145, щото иначе жалбата ше е недопустима. И нещо не ви разбирам мотивите. Не е ли във ваша полза точно обратното, давността да не е прекъсната, че да може да изтече? :shock:

Здравейте и на Вас.
Подадох възражение, с което исках да погасят публично вземане поради изтекла погасителна давност. В отговор, чрез разпореждане на ПИ получих отказ да се погаси изхождайки, че погасителната давност не е изтекла, защото е прекъсната от действието по изпращане на преписката за принудително събиране.
Смятам да обжалвам разпореждането на ПИ с аргумент, че това не е конкретно действие по принудително изпълнение на задължението и няма как чрез него да се прекъсне давността. Действията по изпращане на преписката са технически по своя характер и администратират самото изпълнително основание. Те не са насочени към наказание и не са предприети спрямо мен за изпълнение на наказание. Именно за това не съм уведомен надлежно, а също така ПИ, не е съставил протоколи в съответствие с разпоредбите на чл.226 ал.1 от ДОПК. В изпълнение на правомощията си, според цитираната норма на кодекса, ПИ издава постановления и разпореждания, а за всяко предприето и извършено действие съставя протокол, в който се отбелязват датата и мястото на съставянето му, предприетите действия, направените искания, постъпилите суми и направените разноски. Неизпълнението на тази разпоредба показва липсата на действия, с които би могло да се прекъсне давността. / Именно това е част от текса по жалбата ми, която смятам да подам в понеделник/. И тъй като вече обжалвам действие на публичния изпълнител би трябвало жалбата да е подадена на основание по чл.266 ал.1 от ДОПК. Такива са и указанията в разпореждането ....
i_pavlov
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 18 Апр 2017, 11:35

Re: НАП

Мнениеот bobi9 » 16 Юли 2017, 22:53

Слушайте ме какво ви казвам. Жалбата адресирайте до директора на НАП.
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron