начало

16 организации препоръчаха на министъра на правосъдието да обяви конкурс за ДСИ 16 организации препоръчаха на министъра на правосъдието да обяви конкурс за ДСИ

Неправилно изтърпяване на наказания

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неправилно изтърпяване на наказания

Мнениеот pllamko » 18 Юни 2017, 13:45

Здравейте. Значи на 8 декември 2016г. Ми бе отнето свидетелството за управление на мпс за срок от 4 месеца за алкохол по съдебен ред. След изтърпяването на наказанието ми на 8 април след като от кат ме изпратиха на психотест успешно го издържах. След този тест отидох да си взимам книжката а служителката ми заяви че са ми отнети всички контролни точки и трябва да ми бъде наложено ПАМ. От четене на закона установих че по чл. 157 ал. 5 След като доброволно съм предал документа си в КАТ имам право да държа отново изпити 6 месеца след срока на предаване на книжката. След като отидох във кат на 8 юни служителката ми заяви че книжката ми е отнета и заповедта е издадена на 18 април и съответно трябва да изтърпя наказание до 18 октомври. След като получих подробна справка на шофьорския ми талон е остановено че същите тези точки са ми свършили на 10 май 2014г. През останалите 3г. Съм управлявал безпроблемно както и съм придобивал други по високи категории отново безпроблемно. След като ходих при адвокат той каза че наказанията трябва да се изтърпяват паралелно и изготви молба към началника на градското ни руп който е издал този Пам. Там гласи как ми е отнета книжката на 8 декември че точките са ми свършили 3 г преди това и че пам е незаконосъобразен. След като началника на полицията (познат на родителите ми) подписа документа че го одобрява той бе отхвърлен от началника на нашето кат. Сега отново ще ходя при адвоката искам да попитам дали е редно да търпя тези наказания едно след друго в случай че те сами не са изпълнявали служебните си задъшжения и по член 157.ал 5 гласи че мога да си карам изпитите 6 месеца след отнемането на свидетелството ми и трябва ли да изтърпя това наказание как да действам? Мога ли да завеждам дела и какъв е редът. Благодаря предварително!
pllamko
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Юни 2017, 12:51

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron