начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Контролен талон „Водач на МПС без наказания“

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Контролен талон „Водач на МПС без наказания“

Мнениеот lglaushev » 09 Мар 2017, 10:58

Здравейте,

На база на статията тук (https://pravatami.bg/4009) разбирам, че ключовото изискване за издаване на контролен талон "Водач на МПС без наказания" ("златен талон") е "да не съм наказан за нарушения на пътя през последните 6 години", като авторите уточняват, че "не се броя за наказан и ако полицаят ми е написал акт, но не ми е издадено наказателно постановление".


Каква ситуацията, ако съм получил фиш, който обаче съм заплатил в 7-дневен срок от датата на издаването му?

На основание чл.186 ал.7 от Закона за Движението по Пътищата:
Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.


Тоест, отново не би следвало да е издадено наказателно постановление.

Въпросът ми е свързан с това, че съм водач без наказания за последните 6 години, но с един фиш за неправилно пресичане на червен светофар (от тази акция: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... chane.html), който е издаден на 15.11.2013 и платен чрез платформата еPay.bg на 21.11.2013.

След търсене разбрах, че към момента КАТ не предлагат възможност за онлайн проверка дали даден фиш е заплатен.


Днес бях в КАТ-София и служителката на гише 31 каза, че нямам право на контролен талон "Водач на МПС без наказания", тъй като съм наказан с този фиш. Според нея фактът, че фишът е платен в срок, няма значение.


Кой е в правото си в този случай?

Благодаря Ви предварително!
lglaushev
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Мар 2017, 10:45

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron