начало

Боян Магдалинчев: Процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде открита възможно най-рано Боян Магдалинчев: Процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде открита възможно най-рано

Споразумение с Топлофикация-София

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Споразумение с Топлофикация-София

Мнениеот songangel » 07 Мар 2017, 13:51

Здравейте,
Моля за съвет по следния казус:
Днес сключих споразумение с Топлофикация-София за разсрочено плащане на стари задължения и погасяване по давност на част от тях. Споразумението, което подписах е по приложение 4f одобрено с решение 331/27.06.2013г. на Столичен общински съвет. В него се споменават само задълженията за топлинна енергия и само за тях се прави погасителен план. Задълженията за дялово разпределение никъде не се споменават и служителката в Топлофикация ми каза, че те не можело да отпаднат по давност, а трябвало да се заплатят накуп веднага, за да не прекратели споразумението, което подписахме.
След като всичките ми задължения са към Топлофикация, независимо дали са за топлинна енергия или за дялово разпределение, то не би ли трябвало и погасяването по давност да важи за всичко?

Ще съм благодарен да получа съвет, дали и как е възможно погасяването по давност да се приложи и за сумите дължими за дялово разпределение.
songangel
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Мар 2017, 13:40

Re: Споразумение с Топлофикация-София

Мнениеот mmmladenov » 07 Мар 2017, 14:32

Сключих споразумение с Топлофикация за цялата сума на задължението си. Сумата преди давностния срок отпадна. Текущата година и 3-те преди нея ( давностния срок ) платих разсрочено. 30% веднага, остатъка на равни вноски. От 6 месеца съм чист към дружеството. Плащам си сметките редовно. Никога не са ми делили задълженията по видове.
mmmladenov
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Юни 2014, 11:24

Re: Споразумение с Топлофикация-София

Мнениеот neutralen » 07 Мар 2017, 21:18

На кого правиш реклама - на Топлофикация, или на себе си ?
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2609
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Споразумение с Топлофикация-София

Мнениеот mmmladenov » 13 Мар 2017, 12:59

В моя случай, така се развиха събитията. Предполагам, че има и други случаи. Всеки, сам да си решава. Реклама не правя на никого. Не знам откъде ти хрумна. Но не си далеч от истината, че съм доволен от себе си и от Топлофикация. Успех на питащия!
mmmladenov
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Юни 2014, 11:24

Re: Споразумение с Топлофикация-София

Мнениеот llumar » 13 Мар 2017, 13:43

Сумите за дялово разпределение естествено че отпадат по давност-3-годишна. Това дали го пише в споразумението или не...все тая.....Ако заведат дело за дялово разпр. преди три години-правиш възражение за изтегла погасителна давност и това.
Друг е въпроса, че според мен тези суми за дялово разпределение, особено ако не си подписал д-р са трудно защитими в съда от страна на монопилиста.
llumar
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Мар 2011, 18:55


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron