начало

ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им ВАС: Участието на двама върховни съдии в лов няма отношение към работата им

липса на отговор по официални жалби

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


липса на отговор по официални жалби

Мнениеот strahil » 29 Апр 2015, 22:58

Здравейте,
Подавам сигнали за изграждане на вътрешноквартален паркинг зад блока в който живея, тъй като паркинг няма. Терена зад блока е по ПУП е предвиден за озеленяване, но се използва за паркинг поради липсата на такъв. От 2009-та искам да се заравни терена или да се асфалтира и направи на паркинг. Кмета на Район Сердика пое ангажимент, че това ще се случи за около година и половина, и при първите топли дни ще заравни терена. Две години след това му обещание (пред камерите на Нова ТВ) нищо от двете не е направено.
На всичкото от горе има и служебен абонамент в същия терен предназначен за озеленяване.
Редица пъти не ми е отговаряно на сигналите, като последния път това стори и Омбудсмана.
В последния ми сигнал пуснат до: кмета на Столична Община, кмета на Район Средика и Омбудсмана зададох три конкретни върпоса: Кога ще се изгради паркинга? Редно ли е да не се отговаря на жалби от граждани? Как има служебен абонамент в терен предназначен за озеленяване?
Жалбата ми е подадена на 16.2.2015 и до сега имам отговор единствено от Омбудсмана – в духа, че толкова му били правомощията и можел само да издава препоръки…. Другите не ме отразиха.
Та конкретни питането ми е мога ли да ги съдя за неспазване на определните по закон времена за отговор на официални сигнали от граждани?
В АПК Глава 8 ПРЕДЛОЖЕНИЯ И СИГНАЛИ, Рздел 3 СИГНАЛИ, чл. 121 гласи: Решението по сигнала се взема най-късно в двумесечен срок от постъпването му. Когато особено важни причини налагат, срокът може да бъде продължен от по-горестоящия орган, но с не повече от един месец, за което се уведомява подателят.
Моля за съвет, как точно да процедирам в случая, тъй като не искам да оставя така нещата.
Благодаря предварително,

Страхил
strahil
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Май 2008, 14:27
Местоположение: София

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron