начало

Експерти ще установяват как Столичната община се е борила с мръсния въздух Експерти ще установяват как Столичната община се е борила с мръсния въздух

Място на неизвършване на задължението в АУАН и НП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Място на неизвършване на задължението в АУАН и НП

Мнениеот xaoc1973 » 26 Мар 2015, 09:32

Непосочването (или погрешно посоченото) на мястото на извършването на нарушението в НП, съгласно ЗАНН, се явява съществен порок на НП и води до съдебната му отмяна.
Интересен е въпросът, когато НП касае извършване на нарушение от типа "неподаване на декларация в законов срок". Конкретен пример:
ФЛ е длъжно да подаде декларация в определен срок (да речем - до 23-и март, 2015) пред държавен орган в град Варна (по местоживеенето му), но закъснява и пропуска срока. Съставя му се АУАН и после - НП, в което е посочено, че нарушението е извършено на 24-и март в град Варна. Но на 23-и, 24-и и 25-и март това ФЛ е било непрекъснато в град София, за което има надлежни доказателства, т.е. - не е било на 24-и март в гр. Варна, за да извърши там и тогава каквото и да е било нарушение. Тази декларация ФЛ е могло да подаде по пощата и от гр. София, т.е. - нарушението е извършено в гр. София.
Явява ли се в случая посочването на гр. Варна като място на извършване на нарушението съществен порок на НП?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител
 
Мнения: 321
Регистриран на: 10 Яну 2010, 09:25
Местоположение: София

Re: Място на неизвършване на задължението в АУАН и НП

Мнениеот thebeast » 27 Мар 2015, 00:07

Зависи от мнението на съдията .... :mrgreen:
thebeast
Потребител
 
Мнения: 451
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив

Re: Място на неизвършване на задължението в АУАН и НП

Мнениеот thebeast » 27 Мар 2015, 00:13

каква е разликата, ако вместо град Варна се посочи Слънчевата система?
thebeast
Потребител
 
Мнения: 451
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив

Re: Място на неизвършване на задължението в АУАН и НП

Мнениеот bobi9 » 27 Мар 2015, 17:03

Мястото на извършване на нарушението не е грешно посочено. Поне не и в случая,ако приемем,че постоянния Ви адрес е в гр.Варна,защото компетентна да установява задължения за данъци спрямо Вас и да приема декларации от Вас е ТД. гр.Варна. Т.е,след като имате постоянен адрес във Варна,няма никакво значение къде се намирате, фактически,по време на срока или след него. Длъжни сте да подадете декларация в определения срок,на определеното място,и ако не го направите,естествено мястото на извършване на нарушението е мястото на териториалната дирекция.
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron