начало

Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София

Ипотечен кредит и наем

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ипотечен кредит и наем

Мнениеот Kupuvach » 02 Юли 2004, 09:32

Възможно ли е имот, закупен с ипотечен кредит да бъде отдаван под наем по времето на изплащане на кредита, докато имота все още е на банката? Какво се пише тогава в договора като наемодател?
Kupuvach
 

Re: Ипотечен кредит и наем

Мнениеот protekta » 02 Юли 2004, 09:50

Щом сте го закупили, той е Ваш, а не е на банката. Върху имота просто има ипотека в полза на банката.
Няма никакъв проблем да го отдавате под наем. Вие ще сте наемодател.
Само че добре си погледнете договора за кредит. Някои банки включват в договорите за кредит изискването да ги уведомите, преди да отдадете имота под наем, други пък - задължителното тяхно предварително съгласие.
protekta
Потребител
 
Мнения: 428
Регистриран на: 10 Сеп 2003, 12:32
Местоположение: София

Re: Ипотечен кредит и наем

Мнениеот sunshine_75 » 02 Юли 2004, 09:53

След като имотът е "закупен" с ипотечен кредит, би следвало той да е собственост не на банката, а на купувача /физическо или юридическо лице/.Ако има сключен договор за учредяване на ипотека, това означава, че ако купувача спре да изплаща кредита си, банката има право да си събере парите като продаде имота.Абсолютно възможно е да бъде отдаден под наем ипотекиран имот.Просто имайте предвид, че е възможно Вашия наемодател в някой момент да спре да плаща задължението си към банката, тя да предприеме действия, в резултат на което да се наложи да освободите имота...
sunshine_75
Потребител
 
Мнения: 810
Регистриран на: 13 Окт 2004, 09:36


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron