начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Имуществени и неимуществени вреди при ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имуществени и неимуществени вреди при ипотека

Мнениеот trayanova » 05 Дек 2017, 14:59

Здравейте,
Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват с мнение. Казусът е много оплетен и ще го публикувам в различни раздели, тъй като не може да се отговори само в една тема на различните въпроси, които ме мъчат, тъй като са от различно естество. За ипотеката: През 1998г. е учредено право на строеж от моята майка. Тя прехвърля част от земята на строителя в замяна да й построи ново жилище във вход №3 на новопостроената сграда. Общината издава грешна виза за проектиране,поради което третият вход отпада. Строителят укрива тази информация, но по-късно компенсира майка ми с друго жилище, находящо се във вход №2. Двамата подписват Констативен акт за предаване на жилището (същият не е нотариално заверен). В момента сградата все още няма няма акт 16. Строителят не я завършва, защото фалира. Започва делбено дело, което прераства в съдебен спор. Междувременно строителят взема заем от трето лице (ще го наричам лицето Х), което не е страна по делбеното дело и ипотекира в полза на лицето Х жилището, което майка ми обитава. През 2004 г. Съдът се произнася с определение и издава обезпечителна заповед, съгласно която майка ми се задължава да внесе обезпечителна мярка в размер на 5% от данъчната оценка на жилището, че няма да го продава след приключване на делбата. От тогава насам лицето Х не престава да завежда съдебни искове с претенцията майка ми да напусне жилището. През годините адвокатите ни непрекъснато подават възражения, майка ни се разболя тежко от стреса, имунната и система отслабна, тя спря да се храни и по-късно бе диагностицирана с рак на дебелото черво. През 2010г. майка ни почина. Лицето Х продължава да ни тормози с искове за собственост. Делбеното дело приключи и в омента е ясно, че строителят не е единствен собственик на жилището, защото съдът не го е присъдил изцяло на него. Следва фазата на предаване на жилищата, но засега всички сме съ-собственици в апартамента (той и ние). Въпросът ми е следният: Мога ли да осъдя лицето Х за имуществени и неимушествени вреди като поискам да ми възстанови всички адвокатски хонорари, заплащани през годините, както и обезщетение за болките и страданията, които ни е причинила с атаките си? На нея и е било известно, че има внесена гаранция за жилището. Освен това от многократните възражения на нашият адвокат й е станало ясно, че строителят не е единствен собственик на имуществото по силата на договора за групов строеж (още повече, че майка ни е собственик на земята). Още веднъж благодаря сърдечно!
trayanova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Дек 2017, 14:27

Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron