начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Мнениеот apetrushinova » 26 Авг 2017, 15:40

Здравейте,
Имам странен казус и имам нужда от съвет.
Имаме фирмен кредит с обезпечение - апартамента ни.
Решихме да го рефинансираме с ипотечен, защото условията са по-добри и го направихме в друга банка. Преведоха ни пари, за да закрием фирмения кредит, но се случиха едни доста неприятни неща и парите трябваше да ги използваме не по това предназначение. Останалите пари от ипотечния кредит са блокирани, докато не стане втората банка първа за ипотеката.
Ще ни отнеме известно време /няколко месеца/, докато успеем да възстановим парите за фирмения кредит и да го закрием.
Въпросът ми е дали ако обслужваме навреме и без просрочия и двата кредита има опасност да продадат апартамента ни ... единствено жилище ни е и ако ще ни го вземат по-добре да го продадем преди това и да покрием двата кредита ...
Моля за информация, защото съм ужасно притеснена ...
apetrushinova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Авг 2017, 15:34

Re: Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Мнениеот telman » 26 Авг 2017, 17:16

Има правила за изискуемост. При редовно обслужване - няма как да се случи. Отделно е как са точно уговорките за изискуемост - дали не включва неизчистени ипотеки.
telman
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 24 Юли 2017, 20:46


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron