начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Дело-лихви.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дело-лихви.

Мнениеот ani0960 » 14 Юли 2015, 11:53

Здравейте,
питанката ми е следната:
има ли проблем за завеждане на съд.дело за едностранно увеличаване на лихвен процент при ипотечен жилищен кредит, ако преди това подам молба в съответната банка за намаляване на лихвения процент? Доколкото разбрах от други, които са подали такава молба, в нея има следното изречение: "отказвам предложеното ми от банката рефинансиране". Да не е нож с две остриета???
и
когато се заведе дело продължавам ли да плащам всеки месец, както преди завеждане на делото?
Благодаря ви предварително за отговорите!!!
ani0960
Младши потребител
 
Мнения: 75
Регистриран на: 07 Май 2012, 10:53

Re: Дело-лихви.

Мнениеот kdkrastev1234 » 14 Юли 2015, 19:45

1. За завеждане на дело, важни са клаузите от договора за кредит. Обикновено едностранното увеличение на лихвите от страна на банката е обвързано с промяна на "пазарните условия". Терминът е доста неясен и на практика позволява на банката да прави всичко, но пък скоро излезе едно решение на ВКС, че това е допустимо.
2. По повод на молбата до банката, просто не ползвайте техните формуляри, а си я напишете сам. Така няма да съдържа добавените от банката съмнителни искания. Личното ми мнение е, че такава молба няма да има ефект и по-добре направо да заведете дело, наместо да си хабите времето и да усложнявате излишно.
3. Дори и да заведете дело, продължете с плащанията си. Никога не се знае какъв ще е крайния резултат, а и междувременно кредитът може да се окаже предсрочно изискуем. Ако спечелите делото, надвзетите суми ще ви бъдат върнати. Не знам коя е банката, но при последните ми дела, Райфайзенбанк и Париба платиха присъденото на деня. Успех!
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron