начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

Жилище закупено преди 1990 г.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жилище закупено преди 1990 г.

Мнениеот bilqnita » 24 Яну 2015, 15:57

Здравейте , имам следният въпрос :
Става дума за наследствен имот , който е купен с ипотека през 1989 г. , ипотеката е изплатена през 2001 г. и има заповед за вдигане на ипотеката , но няма нотариален акт за жилището , каква е процедурата за издаване на нот.акт и къде трябва да се отиде ?
bilqnita
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 04 Юли 2012, 08:55

Re: Жилище закупено преди 1990 г.

Мнениеот kofti » 20 Фев 2015, 20:37

Моля, конкретизирайте си въпроса. Ако имате банков ипотечен кредит за закупуване на жилището, най-вероятно е да имате не един, а два нотариални акта. Единият е за договорната ипотека, а другият за покупко-продажба между продавач и купувач, в който е указано как ще бъде направено плащането- чрез договорът за банков кредит и превеждане на парите от банката по сметка на купувача. В Агенция по вписванията се отбелязва вдигането на тежестта, като банката иска да бъде вдигната възбраната върху имота, а вие получавате документ, удостоверяващ това.
kofti
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Фев 2015, 09:17


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron