начало

Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София Прокурори и следователи ще вдигат паметник на американски президент в София

Неспазване на чл.482 от ГПК

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неспазване на чл.482 от ГПК

Мнениеот toni » 11 Апр 2002, 11:19

Пловдивски нотариус е издал нот.акт за ипотека на имот като не е спазил чл.482 от ГПК.Имота е ипотекиран с нот.акт,които не е последен.След него има издадени още два н.акта отнасящи за същия имот.Мога ли да заведа иск срещу този нотариус за нанесени материални щети и какви такси трябва да платя ,за да го заведа .Имота за които става въпрос е моя собственост придобита по завещание от майка ми.Брат ми го е ипотекитал с нот.акт по който той е бил собственик на имота само няколко месеца
toni
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Дек 2001, 00:41

RE: Неспазване на чл.482 от ГПК

Мнениеот epp@abv.bg » 11 Апр 2002, 12:55

Не съм сигурен, но мисля, че нотариусът може да бъде съден само ако се докаже, че е знаел за фалшификацията. А това ми се струва много трудно за доказване. Все пак на него му е бил представе валиден нотариален акт и той не е задължен да проверява в службата по вписванията дали собственика вписан в него все още му е собственик. Можете обаче да водите иск срещу брат си и третото лице, с който да обявите ипотеката за нищожна и да искате обезщетение за нанесените ви вреди. За съжаление тези недомислици в законодателството показват колко лесно могат да станат фалшификации и измами с недвижими имоти.
epp@abv.bg
 


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron