Страница 1 от 1

Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2014, 20:16
от brotalnata
Съжалявам, може би не тук е мястото за тази тема, но нямам и време да разгледам дали има подобна тема.
Искрено моля да бъда извинена.

Ако някой може да ме светне как стоят нещата, отностно моят проблем, ще му бъда много благодарна. Ето какъв е той - С приятелят ми живеехме заедно на семейни начала, имаме си и детенце на 3г. Преди няколко месеца участвахме в търг при частен съдия изпълнител и спечелихме. В последствие се скарахме и разделихме. Той прехвърли апартамента на свое име и след свършен факт иска да се съберем. Въпросът ми е дали има някаква възможност (освен ново прехвърляне), за мое участие в имота (макар, в момента да е на банката за следващите 15-20г.)? Дали мога да фигурирам като някакъв съсобственик или нещо подобно? И ако има, какви са изискванията и стъпките.
Предварително Ви благодаря!

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2014, 20:40
от ivanov_p
Отивате в която и да е фитнес зала и си харесвате юнак с обиколса на врата по-голяма от тази на главата. Той ще ви реши проблема.
Има и по-неефективни начини, но трябва да кажете дали сте поръчител по кредита, как си е писал апартамента на негово име, ако има ипотека и други незначителни подробности. Защото от думите ви излиза, че той е изтеглил кредит срещу ипотека, той я изплаща, а вие искате да ви прехвърли апартамента.

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2014, 00:09
от brotalnata
Да, изтеглил е ипотечен кредит кредит, (в който кредит не участвам като съкредитоискател или нещо подобно) и знам, че апартамента всъщност е на банката, но (надявам се) след няколко години ще бъде негов. Не искам да го прехвърля на мен, а да участвам по някакъв начин, за да се подсигуря, било то с някаква декларция или нещо подобно.

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2014, 10:55
от bird_of_paradise
brotalnata написа:Той прехвърли апартамента на свое име...

Нещата не стават така, както сте ги описала. На публичната продан се е явил той, той е наддавал, той е спечелил, той е обявен за купувач. Той. Няма "ние" и множествено число.
Той е собственик на имота, той си има задължения към банката и докато не ги погаси- той няма как да прехвърли част от имота на ваше име чрез сделка или както там( с декларация не стават тея неща- трябва си нотариус, съответен нотариален акт, вписване и прочее).

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2014, 19:01
от julyanvonemona
bird_of_paradise написа:.....

Готино! :D

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2014, 09:17
от brotalnata
На търга участва брокерската агенция, с която оглеждахме имота. Агенцията спечели търга и след това го прехвърлиха на господина. Той си има задължения към банката, аз не участвам по никакъв начин там. Имах възможност преди самото прехвърляне да фигурирам като съсобственик, но нещата се развиха по различен начин...
Благодаря Ви все пак :)

Re: Имам нужда от помощ.

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2014, 20:18
от kdkrastev1234
То от началната информация нищо не остана. Имотът бил купен от посредник, че го продал на бившия ви приятел, пък и кредита бил негов. Ако нямате някакви документи за платени от вас суми, ще е ви трябва факир, а не юрист.