начало

Върховенството на закона в България – нов доклад със старите проблеми Върховенството на закона в България – нов доклад със старите проблеми

заличаване на 3 ипотеки и вписване на нова

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


заличаване на 3 ипотеки и вписване на нова

Мнениеот viksi78 » 16 Авг 2014, 12:30

Здравейте,
въпросите на които не намерих пълен отговор във форума са ми следните:
Предстои ми кредит за рефинансиране от нова банка на ипотекиран апартамент.
1. Апартамента е с три ипотеки. Като последната е направена при превалутиране на единия кредит от франкове в лева. Та това означава ли заличаване на три ипотеки, въпреки че втората и третата са за този кредит за който споменах по - горе?
2. От новата банка ми искат писмо ангажимент от старата банка, че ще заличи ипотеките след постъпване на парите по кредита по сметката ми, но в нотариалния акт за договорна ипотека, така или иначе Пощенска банка се задължава да заличи ипотеката след изплащане на дълга. Въпроса ми е може ли това да се ползва като ангажимент, или изрично трябва да взема 2 писма ангажимемт за всеки кредит в Пощенска банка по 100 лв едното :evil: , за да е спокоен новия кредитор, че ще се заличат ипотеките?
3. Възможно ли е новата ипотека да е законна, а не договорна? Стойността на ипотеката ще е по-малка от стойността на апартамента.
4. След като се учреди новата ипотека, след колко време мога да проверя в агенция по вписванията, че ипотеката е само една :lol:

Благодаря на желаещите да ми отговорят и се извинявам ако накои от въпросите вече са дискотирани.
viksi78
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Авг 2014, 12:09

Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron