начало

Идея за откриване на процедура за преместване на съдии смути членове на ВСС, не я подкрепиха Идея за откриване на процедура за преместване на съдии смути членове на ВСС, не я подкрепиха

Встъпване в дълг

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Встъпване в дълг

Мнениеот nqnqnq » 28 Мар 2014, 13:37

Здравейте,

Имам следния казус относно ипотека.
Сключих брачен договор при който общия ипотекиран имот, придобит след гражданския брак, беше прехвърлен на мое име, а съпругата ми получи сума пари.
Сега искам от банката да направим анекс към ипотеката и съпругата ми да бъде отписана от нея с така нареченото заместване в дълг. От банката обаче, казват че не може да се подписва анекс, а трябва цялата ипотека да се заличи и аз да учредя нова, като кандидаствам наново за кредит. Не е нужно да обяснявам, че това поражда един куп разходи след себе си, които в случая са ненужни. Като самостоятелна единица покривам изискванията на кредита и мога да го погасявам сам, но банката ме кара да мина отново през цялата разправия с нотариуси и така нататък.
В правото ли съм да поискам анекс към ипотеката?

Благодаря.
nqnqnq
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Мар 2014, 13:26

Re: Встъпване в дълг

Мнениеот ivanov_p » 28 Мар 2014, 13:44

В правото ли съм да поискам анекс към ипотеката?


Не!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3177
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Встъпване в дълг

Мнениеот barakuda » 28 Мар 2014, 21:59

Вероятно сте поели задължение да прехвърлите кредита на свое име с брачния договор, както и да го плащате. Такива анекси в подобни случаи има доста, но се правят с връзки, по причина, че в банките са тъпанари и не знаят как да се държат със спонсорите. Настоявайте, макар че нямате правно основание.
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: Встъпване в дълг

Мнениеот borovinka » 02 Апр 2014, 12:12

Вие поискахте ли съгласие на банката, за да се разпореждате с имущество, което служи за обезпечение на нейно вземане? Как ще учредявате брачен договор с такава клауза, като вече е имало вписана ипотека на имота? Нормално е банката да не е много съгласна да изгуби един от длъжниците си (жена ви) и да приеме само един (вас).

На практика наистина се прави така, както са ви казали - заличава се старата ипотека (със съгласие на банката) и се вписва нова - защото вие сте променили и условията по първоначалния договор за кредит, за чието обезпечение е служел имотът.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1491
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Встъпване в дълг

Мнениеот portokal » 02 Апр 2014, 12:47

Ами плащай кредита само ти, какъв е проблемът?
Какво значи съпругата да бъде отписана - да престане да бъде длъжник ли? Не става просто така, иска се съгласие на банката, което тя ни най-малко не е длъжна да даде.
Щом имаш пари "като самостоятелна единица" и ще плащаш, какъв е проблемът? Жена ти не ти вярва ли? :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5402
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron