начало

Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт

Покупка на жилище с ипотечен кредит - ДСК или Уникредит?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Покупка на жилище с ипотечен кредит - ДСК или Уникредит?

Мнениеот vinasd » 12 Яну 2014, 14:33

Здравейте,

Моля ви за мнение ( ако имате някакъв опит или информация) коя банка е по-добре да избера. В процес на покупка на жилище с кредит сме, като смятаме, че е по-добре само аз да бъда кредитополучател. ДСК имат по-добра оферта, без да имам някакви особени преференции при тях, застраховката живот при тях не е задължителна, не искат да си правя кредитна карта или да ползвам друг техен продукт ... По принцип първоначално бяхме избрали Уникредит, но в последния момент леко промениха офертата, разбира се не в наша ползва :), което ни накара да направим едно последно сравнение с друга банка и ... изненада. При Уникредит застраховката Живот е задължителна, освен това искат да ползвам още един техен продукт( овърдрафт или кредитна карта) и освен това да кандидатствам със солидарен длъжник (моят партньор, с когото нямаме брак), ... за да получа условията, при които вноската ми на месец е с около 30 лв. по-висока от тази на ДСК :)!

Благодаря за мненията предварително!
vinasd
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 13 Окт 2013, 14:32

Re: Покупка на жилище с ипотечен кредит - ДСК или Уникредит?

Мнениеот karanedeff » 12 Яну 2014, 18:31

http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител
 
Мнения: 1213
Регистриран на: 30 Ное 2002, 17:20

Re: Покупка на жилище с ипотечен кредит - ДСК или Уникредит?

Мнениеот economix » 13 Май 2014, 19:47

Никой не може да ви отговори на така поставения въпрос. Всяка банка трябва да ви даде преддоговорна информация. Сравнете си ГПР. Наистина застраховката не влиза в него, но лесно можете да се ориентирате. Имайте предвид, че предстои голяма промяна в условията на банките. Не ви съветвам да правите кредит, обвързан с Euribor и подобни индекси. Те ще растат, макар и не тази година.
Икономически анализи
economix
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Юни 2013, 21:41


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron