начало

Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова

Несвалена от НАП ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Несвалена от НАП ипотека

Мнениеот todor_simeonow » 12 Дек 2013, 16:11

Здравейте ! През 2008г. спечелихме дело срещу НАП по един ревизионен акт в административният съд. Преди това обаче НАП още в началото ни принуди да ипотекираме в тяхна полза апартамент, за да спре процедурата по събиране на начета по акта докато трае делото. След като спечелихме и на последна инстанция адвоката завде в НАП съответните заевления за сваляне на ипотеката на имота. За съжаление от немърливост от наша страна не проверихме дали наистина държавната институция е снела запора. Преди 5 месеца слуачайно разбрахме че апартамента все още се води ипотекиран. Същият адвокат отново го пратихме в НАП но оттам все го мотаят - отначало че досието липсвало и незнаят къдее, после уж го намерили в друг архив , но незнаели кой трябва да го обработи и да снеме ипотеката - и така до този момемент. Между другото преди 5 месеца отново подаде адвоката молба за сваляне на ипотеката. Въпроса ми е какво да правя от тук нататък - адвоката ли да сменям щото нещо неправи като хората вече няколко години или просто има и по лесен начин да се реши проблема веднъж завинаги
todor_simeonow
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Ное 2009, 15:14

Re: Несвалена от НАП ипотека

Мнениеот nmitova » 13 Дек 2013, 13:08

Здравейте,

от описаното от Вас не става ясно дали се касае действително за ипотека или за възбрана върху апартамент (тъй като на едно място говорите за "ипотека", а на друго за "запор" - т.е. възбрана върху апартамент). Ще Ви обясня накратко каква е процедурата за отмяна на наложена възбрана съгласно ДОПК. Съгласно чл. 208 отмяната на обезпечението се извършва от публичния изпълнител служебно или по искане на длъжника в 14-дневен срок от постъпването й, след като актът бъде отменен по съответния ред. Отказът за отмяна на обезпечението може да бъде обжалван по реда на чл. 197 в 7-дневен срок от съобщаването му. Мълчаливият отказ за отмяна на обезпечението може да се обжалва в 14-дневен срок от изтичане на срока за произнасяне. Решаващият орган, съответно съдът, отменя обезпечението, когато се установи, че са изпълнени горните изисквания. Длъжникът може да поиска отново отмяна на обезпечението при наличие на нови основания за това.
Може отново да подадете молба за отмяна на обезпечението, като се основавате на последното изречение на чл. 208, ал. 3 и след изтичане на 28 дневен срок от подадената молба, можете да обжалвате мълчаливият отказ пред решаващият орган, съответно съд.
nmitova
Потребител
 
Мнения: 140
Регистриран на: 22 Апр 2013, 13:05


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron