начало

Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова Апелативният съд не видя нищо неясно в обвиненията за лихварство срещу съдийката Люба Петрова

въпрос при равностоен ипотечен кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


въпрос при равностоен ипотечен кредит

Мнениеот agiven » 19 Окт 2013, 03:59

Много се извинявам, ако вече е писано по тоя въпрос. Регистрирах се тук за да получа информация и не зная колко добре се изразявам, а и не съм достатъчно добре ориентирана във форума. Та, въпросът ми е: ако двама съпрузи закупят жилище с ипотечен кредит, в който са равностойни длъжници, но след време се разведат и единия няма претенции към собствеността- какъв е начинът да се освободи от ипотеката? Ще бъда благодарна на всеки, който може да даде някаква информация!
agiven
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Окт 2013, 03:10

Re: въпрос при равностоен ипотечен кредит

Мнениеот portokal » 19 Окт 2013, 08:08

Съгласие на банката, изразено в нов договор, което ми се струва малко вероятно, или добросъвестност на другия съпруг, който да плаща доброволно вноските сам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5402
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: въпрос при равностоен ипотечен кредит

Мнениеот agiven » 29 Окт 2013, 22:45

Благодаря! Ами ако съм поръчител на ипотечен кредит и в нотариалния акт съм включена като равностоен собственик, какво следва при развод? Ако нямам претенции относно жилището и ипотеката е изплащана само една година? Искам да знам рисковете при най-лошо стечение на обстоятелствата. И ако се стигне до продажбата му от ЧСИ, възможно ли е да се окажа длъжник на банката? Много ще ми помогнете с професионалното си мнение. Благодаря предварително!
agiven
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Окт 2013, 03:10


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron