начало

Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека

Ако свидетел заяви, че е внесъл в банка задълженията си

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ако свидетел заяви, че е внесъл в банка задълженията си

Мнениеот ilian_todorov » 03 Окт 2013, 14:44

....по заем, а не са представени доказателства от банката, че наистина са внесени, тези показания кредитират ли се от съда?
Каква е съдебната практика?
ilian_todorov
Потребител
 
Мнения: 886
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Ако свидетел заяви, че е внесъл в банка задълженията си

Мнениеот borovinka » 03 Окт 2013, 15:18

Кредитират се от съда доколкото има представени и други доказателства. Само по себе си твърдението "платих" без представен документ е голословно - може да е платил, може и да не е платил. Трябва да се представи и документ от банката за изъвршения превод.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1491
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Ако свидетел заяви, че е внесъл в банка задълженията си

Мнениеот ilian_todorov » 04 Окт 2013, 01:28

borovinka написа:Кредитират се от съда доколкото има представени и други доказателства. Само по себе си твърдението "платих" без представен документ е голословно - може да е платил, може и да не е платил. Трябва да се представи и документ от банката за изъвршения превод.

Имах предвид когато не се представени други доказателства и свидетелят заяви, че е платил сумата като я е внесъл в банка.
Ако свидетелят А заяви, че платил на лицето Б определена сума на ръка без документ, тези показания има вероятност да се кредитират от съда. Ако обаче А заяви, че е внесъл парите по сметка на Б, без да са представени други доказателства, съдът няма да кредитира тези показания. Правилни ли са ми разсъжденията?
ilian_todorov
Потребител
 
Мнения: 886
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron