начало

Винетката за леки коли в Германия е дискриминационна, защото на практика ще се плаща само от чужденците Винетката за леки коли в Германия е дискриминационна, защото на практика ще се плаща само от чужденците

нищожност на зеаем - води ли до нищожност на ипотеката

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


нищожност на зеаем - води ли до нищожност на ипотеката

Мнениеот im4o_im4o » 25 Сеп 2013, 09:01

Здравейте.
Имаме нотариален акт, в който е написано, че Х дава заем на У, като за обезпечаването на заема У си ипотекира апартамента в полза на Х.
Ако заема бъде обявен за нищожен, това ще повлече и погасяването на ипотеката, но ще се яви ли ипотеката нищожна в този случай?

Трябва ли заедно с иск за прогласяване на нищожност/ унижоване на договора за заем, да се предяви и иск за прогласяване нищожност/унищожаване на ипотеката?
Ако се унищожи договора за заем, но такъв иск за ипотеката не е предявен, какво ще стане с ипотеката, какъв е механизма за заличаването й /Х със съигурност няма да предприеме такива действия/.
Или след като прагласи нищожността/унищожи договора за заем, служебно ще унищожи и ипотеката?
Благодарности навсички които помогнат!
im4o_im4o
Младши потребител
 
Мнения: 52
Регистриран на: 16 Яну 2012, 21:52

Re: нищожност на зеаем - води ли до нищожност на ипотеката

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Сеп 2013, 09:41

Можете комбиниран вариант и поотделно. Ипотеката може да се унищожи чрез отделен иск, спиране изпълнението е достатъчно.

Важното е да се ангажира внимание към заема. Това само по себе си повлиява на развитието на събитията.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4654
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron