начало

ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия

Заради кредитна карта СИ взема целия имот...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Заради кредитна карта СИ взема целия имот...

Мнениеот bmgh150 » 22 Сеп 2013, 23:24

Здравейте,
Заради кредитна карта от 500 лева, която не е обслужвана от бившият съпруг СИ пуска на публичен търг целия ипотекиран имот, където живеят съпругата и двете им деца. Жената работи и редовно погасява кредита за апартамента. Банката отпуснала ипотечния кредит става съпричастна към банката отпуснала кредитната карта и ипотечния кредит, чрез СИ става изискуем. Поради липса на средства, апартаментът ще бъде пуснат на публичен търг за продан. От дебитната карта където получава заплатата си се теглят всички постъпления до стотинка (работна заплата+детските надбавки), и реално жената остава без никакви доходи, а трябва да гледа и двете си деца, от които едното е болно и всеки месец трябва да се купуват лекарства. Законно ли е това и какво може да се направи. Моля помогнете как правно може да се реши този въпрос и трябва ли да носи отговорност за действията на бившия си съпруг, който е в неизвестност и не работи, не плаща и издръжката на която е осъден. Жената няма роднини и няма кой да помогне. Банката съветва да се наеме адвокат, но пари няма. Да не изгубим още едно семейство. Отчаянието е голямо.
bmgh150
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Сеп 2013, 22:44

Re: Заради кредитна карта СИ взема целия имот...

Мнениеот borovinka » 23 Сеп 2013, 08:17

Първо - належащо и спешно - удостоверение от НОИ/Агенция соц. подпомагане, че по тази сметка постъпват социални плащания (детските надбавки) и в какъв размер са те, евентуално, за да се представи пред СИ и да се вдигне частично запора до тази сума. Ако болното дете получава някаква пенсия - същото упражнение. Отделно от това, ако има запор на трудово възнаграждение, постъпващо по сметката, трябва да се провери дали сумата е след удръжките по чл. 446 ГПК (адвокат ще ви го разясни), ще се наложи и служебна бележка от работодател за размера на договореното трудово възнаграждение.

Второ, но не и по спешност - консултация с адвокат. И ние не сме такива изроди, за каквито ни представят - ще се намери колега, който да вземе случая присърце и да помогне, макар и с отложено плащане. Делото трябва да се проучи от специалист, през форума не можем (а и не смея, за да не ви объркам повече) да давам съвети по изпълнителни дела. Така, както описвате случая, възможно е и да е законно, възможно е да има и нарушения - зависи какво пише в договорите за кредит.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1495
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron