начало

Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове

Разделяне на ипотекиран имот на два имота

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Разделяне на ипотекиран имот на два имота

Мнениеот polyar » 06 Сеп 2013, 11:43

Здравейте! Голям апартамент се разделя на два по-малки.Искам да купя единия от тях със заем от банка.Проблемът е,че стария(големия) апартамент е ипотекиран в друга банка. Новите два апартамента наследяват ли ипотеката? Всеки от тях има нов идентификационен номер. Как трябва да постъпя, за да се предпазя от проблеми, произтичащи от тази ипотека? Много ще съм ви благодарна ако ми отговорите!
polyar
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Сеп 2013, 11:23

Re: Разделяне на ипотекиран имот на два имота

Мнениеот latinka » 06 Сеп 2013, 13:27

Да, ипотеката ще продължи да тежи и върху двата апартамента, образувани при разделяне на ипотекирания. Можете да изискате от продавача да договори с банката извършване на необходимите действия, така че ипотеката да започне да тежи само върху апартамента, който няма да купувате.
За да направите шастлива и банката, и след като се разберете каква сума ще й бъде необходима, за да направи горното упражнение (защото обезпечението й ще намалее), част от продажната цена за апартамента, който купувате (т.е. сумата, която банката ще поиска, за да вдигне ипотеката от малкия апартамент) може да бъде преведена на банката за погасяване на част от кредита на продавача Ви.

Разбира се, следва да се пипа внимателно. Не правете това сам у дома.
latinka
Младши потребител
 
Мнения: 94
Регистриран на: 07 Сеп 2007, 14:03

Re: Разделяне на ипотекиран имот на два имота

Мнениеот polyar » 07 Сеп 2013, 08:14

Благодаря много за бързия отговор.Бяхте ми полезна.Желая успех!
polyar
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Сеп 2013, 11:23


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron