начало

Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека

Умишлена смяна на собственост, чрез неплащане на ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Умишлена смяна на собственост, чрез неплащане на ипотека

Мнениеот petyaieli » 10 Май 2013, 12:34

Здравейте,
моля Ви за помощ,казусът ми е следният.
Закупихме жилище чрез ипотека .След 10 години брак се разведохме като прехвърлихме чрез дарение дяловете си от жилището на малолетната си дъщеря като запазихме правото си на ползване доживот аз и бившият ми съпруг.Това е записано в съдебно решение по споразумение.Това се случи през 2010 г.Разводът беше цивилизован и изцяло ориентиран в интересите на детето.Бившият ми съпруг се ангажира с изплащането на ипотеката.Аз в качеството си на попечител на детето си и ползвател живея във въпросното жилище, той не живее в него.Бившият ми съпруг се сгоди и ми каза да напусна жилището доброволно , за да живее с новата си жена в него.Аз отказах и той спря да плаща ипотеката.Като ми каза,че така ще смени собствеността като плати накрая и ме изхвърли на улицата с детето.Банката прави кредита изискуем.
Той има финансови възможности, за да плаща кредита ,но не го прави .Ходи си на почивки в чужбина и т.н..Днес получих нотариална покана да изплатя сумата от 5000 евро за две седмици на банката.Аз не съм титуляр по кредита ,а съкредитополучател, което предполагам носи същата отговорност.
Незнам какво да правя?
Моля Ви за съвет и да ми перпоръчате юрист от Пловдив, към когото мога да се обърна.
Благодаря Ви!
petyaieli
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Май 2013, 12:20

Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron