начало

Съдебната палата е затворена след сигнал за бомба Съдебната палата е затворена след сигнал за бомба

Може ли банката да вземе единствено жилище?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Може ли банката да вземе единствено жилище?

Мнениеот storminside » 07 Мар 2013, 15:51

Имаме семеен апартамент.От години майка ми е земеделски пройзводител, и няколко пъти жилището е било ипотекирано и теглено заем.След последния заем 80 000 бяха заложени жилището,зем. земя и зем. постройки.
В момента от кредита са останали 20-на хиляди.Поръчители по кредита сме 5 човека + 2 мой фирми (ЕООД). До сега банката твърдеше , че има ипотека по кредита, но след като проверихме върху имота няма тежести ( в някое от разсрочванията на кредита ни са свалили ипотеката от него).Въпроса ми е от 1 година финансовото положение на семейството ми е много лошо,и кредита се връща със закъснения.В най-скоро време изобщо няма да може да се връща и същинския въпрос ми е : след като 1 е освободено от ипотека жилището и е единствено може ли банката да го вземе.За земята и сградите знам че ще ги приберат,но за нас е важно да запазим жилището си.Имаме документ в който ясно пише, че свалят ипотеката от жилището , и в удостоверението извадено от агенция по вписванията пише "заличаване на договорна ипотека"
storminside
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 04 Мар 2013, 20:06

Re: Може ли банката да вземе единствено жилище?

Мнениеот ch3oh » 07 Мар 2013, 16:06

Ако всичко е така, както го описвате, няма да Ви "вземат" апартамента. /макар, че процедурата не е толкова бърза, колкото Ви се струва ... и не Ви "вземат" апартамента, а съдебен изпълнител го продава на публична продан, а на нея всеки може да го купи - не е задължително да е банката/.
На Ваше място бих се снабдил със заверен препис от молбата за заличаване на ипотеката.
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1000
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03

Re: Може ли банката да вземе единствено жилище?

Мнениеот ilian_todorov » 27 Сеп 2013, 23:45

Ако няма непозволено увреждане или издръжка, а в този случай не виждам да има, нямат право да го изкарат на публична продан. Не съм юрист, но това го знам със сигурност.
Само да не сте теглил кредит като ЕТ, защото работите там са по-други. ЕТ отговаря с цялото си имущество.
ilian_todorov
Потребител
 
Мнения: 886
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron