Страница 1 от 1

ипотека

МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2012, 22:59
от kiril1976
Здравей те.Виждам че тука в този форум има хора които разбират от банки и закони и от тяхното прилагане.Затова искам да попитам за мой проблем с ипотека.Въпроса е следния.
В банка(не упоменвам засега) имам просрочие 90 дни ипотечния кредит е преструктуриран,и от банката ни казват че ще ни пуснат на съдия изпълнител но по кредита всеки месец си плащаме просто просрочието винаги е 90 дни.И след 60 ден ни тека наказателни лихви на ден по 13 лв.Може ли за малко помощ какви права имаме или какво можем да направим.Благодаря предварително.

Re: ипотека

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2012, 21:55
от kiril1976
Незнам какво да кажа или пиша защото виждам че темата е разглеждана но няма отговор.Надявам се че има хора запознати с тези въпроси и моля за помощ.Наистина сме в затруднено положение със семейството ми и се надяваме на да ни отоговорите на запитването.

Re: ипотека

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2012, 01:50
от kalahan2008
Задайте разбираем и конкретен въпрос, ако искате да получите такъв отговор. Въпросът "какви права имаме или какво можем да направим" не е нито ясен, нито конкретен.

Re: ипотека

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2012, 09:12
от karanedeff
kiril1976 написа:имам просрочие 90 дни ипотечния кредит е преструктуриран

Първо обяснете какво искате да кажете с това - предполагам, че закъснението ви с 90 дни е калкулирано към главницата на кредита, но дали е така :?:
Все пак щом е преструктуриран, би трябвало това да е оформено писмено - какви са клаузите на това преструктуриране :?:

Re: ипотека

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2012, 15:28
от kiril1976
Благодаря че някой отговори по темата.Питам 1.банката след колко дни закъснение или неплащане на заема може да ни прати съдия изпълнител.2.Като безработни лица или хора без доходи защото и аз и съпругата ми не работим може ли да получим някаква отсрочка или по някакъв начин да се защитим в този момент в който нямаме доходи,имаме и 2 деца.

Re: ипотека

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2012, 18:15
от neutralen
Положението ви е много сериозно. В общи линии сценария за отношенията ви с банката е следния - поради неплащане на една или две погасителни вноски по кредита, банката обявява кредита за предсрочно изискуем. Предвид, че това е предвидено в договора, даже няма да ви уведоми а ще подаде заявление в съда за издаване на Заповед за незабавно изпълнение/съкр-ЗНИ/, която ще ви бъде връчена от Съд Изпълнител/съкр-СИ/ който с покана за доброволно изпълнение ще ви даде 2 седмичен срок за плащане, след изтичането на който започва съответните изпълнителни действия.
Това че нямате доходи, имате 2 деца и сте безработни, са аргументи, които следва да изложите пред Банката, преди тя да е предприела гореописаните действия за издаване на ЗНИ, щото извън правомощията на СИ е да ви помогне.