начало

Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове Прокуратурата проверява субсидирани ли са незаконно партии с милиони левове

ипотечен заем !

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ипотечен заем !

Мнениеот bojoto » 28 Мар 2012, 15:55

Здравейте,ето и казуса: бащата на моята приятелка е направил ипотека,заложил е 2 апартамента,като е изтеглил кредит за собствени нужди,който е на нейно име,тя се води кредитополучателя,а един вид той е гаранта с имотите.Кредита е обслужван в началото,вече не,поради невъзможност на баща й,единия апартамент е взет от банката,другия все още не,той е единственно жилище на баща и майка й.Главния въпрос,от който се притесняваме с нея е, дали нейното дете ще наследи задълженията по този кредит на майка си и дали банката ще го притеснява за погасяването на непогасената част от кредита ? Засега банката не й праща никакви писма,всичко отива при баща й,търсят него,това понеже той е гарант ли и чак по-късно ли ще почнат да търсят нея и дали няма да й забранят да напуска страната? Ще ви бъдем благодарни за отношението към въпроса.
bojoto
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Авг 2008, 18:23

Re: ипотечен заем !

Мнениеот arteglam » 28 Мар 2012, 23:20

Предполагам апартаментите са на бащата. Щом не си плаща банката има право да ги продаде на публична продан. Това, че единия апартамент е единствено жилище не е пречка да си го приберат, защото е ипотекиран и тази защита за несеквестируемост не важи в случая. Когато не могат да вземат повече от бащата ще се насочат към приятелката ви докато си приберат каквото могат. При евентуална смърт на майката детето ще наследи каквото му се полага. Наследствената маса включва както активите, така и пасивите. Следователно то ще наследи и задълженията към банката. При евентуален отказ от наследство предполагам, че няма да го търсят и ще се насочат към другите наследници. За напускането на страната не мога да ви кажа точно как са нещата.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител
 
Мнения: 85
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:59
Местоположение: Варна

Re: ипотечен заем !

Мнениеот Гост. » 29 Мар 2012, 00:06

arteglam написа:.......При евентуална смърт на майката детето ще наследи каквото му се полага. Наследствената маса включва както активите, така и пасивите. Следователно то ще наследи и задълженията към банката. При евентуален отказ от наследство предполагам, че няма да го търсят и ще се насочат към другите наследници. За напускането на страната не мога да ви кажа точно как са нещата.

1. - чл. 61, ал.2 ЗН
2. отказът е невъзможен- ще приеме по опис.
3. няма пречки- ( виж динамиката в измененията по чл. 75-76 ЗБЛД, продиктувани от евро директива)
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: ипотечен заем !

Мнениеот arteglam » 29 Мар 2012, 01:17

Благодаря на колежката, че ме е поправила толкова бързо, за да не стане объркване. Недостатъчните ми познания по Насл.П си проличаха :D Дано се справя по-добре другата година като го уча :) (съвсем изключих за приемането по опис и затова, че наследника е недееспособен)
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител
 
Мнения: 85
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:59
Местоположение: Варна


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron