начало

Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите

Смисълът от авансови вноски по ЗКПО

Дискусии и предложения по проекти за закони


Смисълът от авансови вноски по ЗКПО

Мнениеот kirilm » 04 Мар 2019, 21:42

Здравейте,

Опитвам се да си обясня защо му е на законодателя да създава толкова много проблеми на толкова много хора да внасят авансови вноски по ЗКПО за приходи над 300 000 лв. и на 3 000 000 лв. Законът дава възможност да декларираш 0 прогнозирана печалба и декември месец да промениш очакваната печалба и да си направиш корекция. Или дори малко преди декември. Или реално всеки месец може да я променяш. Което е правилно. Трябва да можеш да променяш очакваната си печалба.

Но защо му е на законодателя да създава толкова много работа на толкова много хора след като така или иначе следващата година всички си плащат данъците. (декларираш печалба, дължиш данък.)

И тук отговори като "Законодателят е глупав", "Тази държава на никъде не отива", "Защото сме най-бедната държава в ЕС и защото адниминстрацията ни трябва да се храни" и тн и тн въпреки че ги разбирам, реално не отговарят на въпроса.

Наистина, с какъв аргумент хората се събират и решават - "сега ще правим този закон защото..." и какво е след защото.

Много ви благодаря.
kirilm
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Мар 2019, 21:40

Назад към Обсъждане на законопроекти


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron