Страница 1 от 1

Социални права в Белгия

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2016, 09:13
от griforce
Здравейте,искрено се надявам някой да ми помогне!
Приятелката ми има двойно гражданство белгийско-българско.От три години е безработна в Белгия и получава социална помощ.На 15.09.почина майка й,която също живееше и работеше в Белгия.Майка й не беше направила завещание и сега нещата,които е притежавала се наследяват от двете й дъщери,едната от които е моята приятелка.Нотариусът в Брюксел,обаче им е казал,че това наследство може да бъде причина,властите да поискат да им бъдат върнати парите,давани като социална помощ за всичките три години назад.Вероятно ще бъде спряна и социалната помощ.Възможно ли е това?Още повече,наследството е малко ,и,за да успее да върне тези пари,приятелката ми трябва да иска и сестра си да продаде нейният дял...Възможно ли е приятелката ми да дари на сестра си нейният дял?Продадат ли всичко,те ще погасят тези помощи,но няма да имат нищо,а,пък и на приятелката ми няма да дават социална помощ.Не разбирам,но за мен това не е справедливо,изглежда ми като принуда от страна на държавата.Какво може да се направи?Как да помогна на приятелката си и сестра й да спасят и малкото,което е останало от майка им?Много се надявам на помощ от ваша страна!Благодаря!

Re: Социални права в Белгия

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2016, 13:13
от votpuska
Отказ от наследство - сестрата получава цялото ;)

Re: Социални права в Белгия

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2016, 16:43
от griforce
Благодаря ви за отговора!Въпросът,е че този нотариус й е казал,че не може да се откаже от наследството.Според вас,това вярно ли е ?

Re: Социални права в Белгия

МнениеПубликувано на: 04 Дек 2017, 10:53
от ivanov_p
Че не може да се откаже от наследство е най-малкият кахър. В Белгия данъкът върху наследството е много висок, достигал до 40%. Най-добре е да се обърнете към местен адвокат, имало и няколко българи адвокати там, ако някой знае за такъв да пише.