начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

дело срещу КТБдело срещу КТБ

Мнениеот mmmmari » 17 Окт 2014, 14:35

Здравейте искам да заведа дело срещу КТБ за забавяне на изплащане на гарантиран влог.Може ли да ми помогнете с информация какви документи трябват и дали това трябва да е първо пред Български съд или направо Страсбург?И ако може да ме насочите към адвокат от Варна занимаващ се с такива дела.Благодаря...
mmmmari
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юли 2012, 15:08

Re: дело срещу КТБ

Мнениеот rsuselova » 24 Окт 2014, 17:07

Здравейте, тъй като тук явно няма подготвени юристи, или не желаят да говорят по темата, ще Ви кажа, малкото, което знам :
Eвропейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) се намира в Страсбург, в своята дейност той се ръководи от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (ЕК) и я прилага на територията на 47-те държави-членки на Съвета на Европа.
Към ЕСПЧ, следва да се обръщате след като са изчерпани всички правни средства за защита в съответната държава т.е са сезирани местните съдилища по въпроса и сте стигнали до последната съдебна инстанция, която се е произнесла с решение.

В този ред на мисли, трябва много подготвен юрист, който да подхване казуса, иначе ако тръгнете от градски през окръжен съд и прочие ще мине повече от година (и) (в най-добрият) случай да стигнете последна инстанция в България, да не говорим да идете в Страсбург!
Друг е въпроса на реалния размер на обещетението, което ще ви се присъди, може би тези неща спират вложители като мен и вас, и нежеланието на повечето адвокати да водят дело, което и да спечелят на символично обещетение, ще получат символичен процент.
Неизвестно е и какъв размер на иска е реално достижим - 100% от размера на депозита, 200%, повече. И тук всичко зависи от пропуснати ползи и нанесени вреди от невъзможността да оперирате свободно със средствата си.
Междувременно ако сте научили повече от момента на поста ви до сега, моля споделете.
Казуса е нетознат и няма много яснота, дори и сред адвокатското съсловие за евентуалнно спечелване на подобни дела.
rsuselova
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Сеп 2011, 12:28


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron