начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

дело срещу КТБдело срещу КТБ

Мнениеот mmmmari » 17 Окт 2014, 14:35

Здравейте искам да заведа дело срещу КТБ за забавяне на изплащане на гарантиран влог.Може ли да ми помогнете с информация какви документи трябват и дали това трябва да е първо пред Български съд или направо Страсбург?И ако може да ме насочите към адвокат от Варна занимаващ се с такива дела.Благодаря...
mmmmari
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Юли 2012, 15:08

Re: дело срещу КТБ

Мнениеот rsuselova » 24 Окт 2014, 17:07

Здравейте, тъй като тук явно няма подготвени юристи, или не желаят да говорят по темата, ще Ви кажа, малкото, което знам :
Eвропейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) се намира в Страсбург, в своята дейност той се ръководи от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (ЕК) и я прилага на територията на 47-те държави-членки на Съвета на Европа.
Към ЕСПЧ, следва да се обръщате след като са изчерпани всички правни средства за защита в съответната държава т.е са сезирани местните съдилища по въпроса и сте стигнали до последната съдебна инстанция, която се е произнесла с решение.

В този ред на мисли, трябва много подготвен юрист, който да подхване казуса, иначе ако тръгнете от градски през окръжен съд и прочие ще мине повече от година (и) (в най-добрият) случай да стигнете последна инстанция в България, да не говорим да идете в Страсбург!
Друг е въпроса на реалния размер на обещетението, което ще ви се присъди, може би тези неща спират вложители като мен и вас, и нежеланието на повечето адвокати да водят дело, което и да спечелят на символично обещетение, ще получат символичен процент.
Неизвестно е и какъв размер на иска е реално достижим - 100% от размера на депозита, 200%, повече. И тук всичко зависи от пропуснати ползи и нанесени вреди от невъзможността да оперирате свободно със средствата си.
Междувременно ако сте научили повече от момента на поста ви до сега, моля споделете.
Казуса е нетознат и няма много яснота, дори и сред адвокатското съсловие за евентуалнно спечелване на подобни дела.
rsuselova
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Сеп 2011, 12:28


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron