начало

Съдът отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“ Съдът отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“

Отчаян зов за помощ от 30 000 човекаОтчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 11:24

Отварям тази тема с надеждата да намеря правилните хора - специалисти юристи, който да ме посъветват мене и моите колеги какво да направим в една почти безнадеждна ситуация, в която е изпаднал целият Български Пчеларски Бранш. Отчаяно търсим изход от създалата се ситуация и всеки един правен съвет би могъл да ни е от полза. Също така имаме готовност да наемем юрист, който да ни подготви материалите за ОЛАФ и да ни помогне да заведем едно евентуално дело в Европейския съд.

На първо време обаче искаме да си изясним има ли закононарушения на Българското и Европейското законодателство, и ако ги има - как най-правилно би било да проведем една успешна борба срещу тях.

В следващите няколко постинга накратко ще опиша ситуацията, а нататък вие сами ще прецените ....
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 11:39

През 2003-та година е създаден новият Закон за пчеларството, в който са премахнати голяма част от старите социалистически членове и са създадени нови, които уж да отговарят на новото време. За съжаление при създаването на закона една малка група от лобисти е успяла да прокара една концепция, посредством която е създаден един законов монопол, и в следващите години този монопол се е възползвал от властта си, включая и чрез злоупотреба с монополно положение, като нещата са се развили дотам, че се е създала една МАФИЯ, работеща само за лични интереси и против интересите на всички останали пчелари в България. Още от 2007-а година пчеларите започват някаква отчаяна борба, но резултатите от тази борба са плачевни - новосъздадената уж всенародна пчеларска организация е превзета от мафията и към днешна дата тя е по-силна от всякога. В момента отново се надигнаха протести, отново пчеларите започват да правят опити за обединение и борба против ВОЖДОВЕТЕ на мафията (така ги наричаме) и отново се очертава поредната битка да бъде загубена. В момента сме в пълно отчаяние и не знаем какво да направим. Всички виждаме висшата несправедливост, подкрепена от определени скрити в сянка хора от ДФЗ и Министерството на земеделието, а може би и от самите министри. С две думи - пчеларската мафия се е срастнала с властта и е несменяема вече няколко правителства наред. И по всичко изглежда, че ако не направим нещо - така ще продължи да бъде и в следващите 100 години.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 11:51

Малко по-конкретно:
През 2003-та година в Закона за пчеларството е обявено, че всички български пчелари СА ДЛЪЖНИ да работят с една единствена порода пчелни майки. В нито една друга държава по света го няма това изискване (това трябва да се провери). Всички сте чували за благородните намерения на Хитлер за чиста арийска раса, и как тези намерения са довели до холокоста и след това до втората световна война с милиони загинали по целия свят. Та и сега е нещо подобно, но с пчелите и българското пчеларство, което оттогава е в почти пълна разруха.

Та според закона расата пчели в България може да бъде една единствена. Развъдната дейност се извършва от асоциации, в които има научни работници и така нататък. С две думи текстовете на закона са така направени, че целия контрол над българското пчеларство е предоставен в ръцете на една единствена майкопроизводителна асоциация. Тази асоциация се контролира от един единствен човек, който изнудва дори собствените членове на асоциацията "доброволно" да му дават пари под различна форма. Тези от тях, които се опълчат, моментално биват изхвърляни от асоциацията, и така те си губят бизнеса и прехраната.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 12:00

Нито един пчелар в България няма правото сам да си произвежда майките и отводките. Естествено няма право и да ги продава. Това моментално захвърля 90% от всички пчелари в сивия сектор, защото за да съществуват пчелините им, те са принудени НЕЗАКОННО да си правят майки и отводки. Самата майкопроизводителна асоциация няма капацитетните възможности да покрие дори и 10% от пазара. Не се старае и да привлича нови членове, противодействува на нови кандидати и дори изхвърля от редиците си съществуващи членове, ако те не се подчиняват на вожда и не го гушат с пари.

Та главата в закона за пчеларството, свързана с майките и с развъдата асоцияция, направи почти целия сектор незаконен. Хората закочнаха да се крият, премахнаха официалните си регистрации и само за няколко години от почти милион кошера в социалистическо време бройката им падна до 270 000 през 2010 г., а сега дори е по-малко, но министерството престана да публикува списъка с официално регистрирани кошери.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 12:13

Допълнително в Закона за пчеларството се появява и един прослувут член 5-ти, изпълнението на който е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА. Как може да се изисква организация, в която да има 100%-ово участие. Та такива 100%-ови истории имаше само в комунизма - 100% гласували, 100% изборна победа, 100% подкрепа на комунистическата партия, а сега и в член 5-ти - 100% от областите трябва да участвуват в една пчеларска организация, за да бъде тя припозната от министрите като легитимна и той да се вслушва в нейните искания.

Благодарение на този член 5-ти пчеларите в България никога няма да могат да създадат организация, която успешно да се пребори с мафията и със съществуващите пчеларски вождове. Като казах вождове - през 2005-та година една малка група от 7-8 човека се втурва и всеки един от тях си прави по една собствена уж "национална" пчеларска организация, която естествено е куха, но която дава правото на дадения вожд да участвува в работните групи по министерствата и в ДФЗ. От всичките тези вождове един единствен успява да създаде най-много кухи организации, и всъщност този човек в момента се разпорежда със съдбините на 30 или 50 000 пчелари в цялата страна. Този човек решава как да се разпределят парите по европрограмите и естествено оставя лъвския пай за себе си и за майкопроизводителната асоциация, и подхвърля трошички на останалите вождове. Този човек измисля законите (по-скоро блокира всякакви опити за подобряване на един или друг аспект). Този човек го мрази всеки един пчелар в България, но на него не му пука, защото е по-силен от всички останали, и защото зад гърба му са служителите от ДФЗ и от Министерството на земеделието. Вероятно дели със тях - знам ли.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 12:32

Ако някой се заинтересува от повече подробности, може да прочете тази тема в пчеларския форум:
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1482
Някъде от 7-8-та страница нататък е описана ситуацията с мафията и с нейните вождовете.

Въпросите ми към юристите от този форум са следните:
1. Може ли Закона за пчеларството да бъде атакуван в някой съд - Български или Европейски. Става въпрос за частта от закона, която създава Майкопроизводствения монопол, и за член 5-ти, който бетонира монопола, правейки невъзможно създаването на една силна пчеларска организация за борба със съществуващото положение.
2. Как да си намерим юрист-специалист, който да застане на страната на пчеларите и да проучи с подробности Закона за пчеларството, алтернативните закони в Европа и след това да ни посъветва какво да правим и след това ни помогне да използваме всички законови мерки за борба
3. Къде можем да се оплачем и да разкажем за образувалата се мафия. Ясно е че нямаме преки доказателства, но едно евентуално разследване би могло да ги открие. Много хора биха разказали истната какво се е случило с тях самите, ако им се гарантира анонимността. В момента ги е страх да не си загубят бизнеса и прехраната на семейството. Може ли някой юрист от форума да ни помогне да подготвим материалите, и после да ги разпратим на различни организации в България и в Европа, които се занимават с измами и със злоупотреба с монополното положение.
Последна промяна rsm6012 на 05 Мар 2014, 12:54, променена общо 1 път
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 05 Мар 2014, 12:41

Забравих да кажа, че Ганчо Ганев (вожда на вождовете) е бивш агент на Държавна сигурност и до ден днешен успешно прилага методите, на които е бил научен. Всеки, който официално дръзне да му се противопостави, моментално започва да бъде притискан и атакуван с всички възможни и невъзможни средства - данъчни проверки, ревизии, измислени компромати и т.н. Лични се, че зад гърба му стоят могъщи хора. Самият аз много рискувам, пишейки всичко това в този форум.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот crossbike » 06 Мар 2014, 10:18

rsm6012 написа: Също така имаме готовност да наемем юрист, който да ни подготви материалите за ОЛАФ и да ни помогне да заведем едно евентуално дело в Европейския съд.

На първо време обаче искаме да си изясним има ли закононарушения на Българското и Европейското законодателство, и ако ги има - как най-правилно би било да проведем една успешна борба срещу тях.Уважаеми г-н/г-жо rsm6012,
насочвам Ви към следното:
1.Юридическите съвети (компетентните), съвсем не са безплатни.
2.Съветвам Ви да наемете юрист, който да Ви Изясни: "На първо време обаче искаме да си изясним има ли закононарушения на Българското и Европейското законодателство, и ако ги има - как най-правилно би било да проведем една успешна борба срещу тях."

3.На юристите децата също се нуждаят от храна ...
4.Защо си мислите, че акълът винаги е без пари?
5.Успех!!!

ПП
Всички сме на зор, но безплатен обяд просто няма!!!
Вероятно няколко многознайковци ще Ви изяснят ситуацията, а Вие все така ще се чудите има ли закононарушения на Българското и Европейското законодателство, и ако ги има - как най-правилно би било да проведем една успешна борба срещу тях...
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 07 Мар 2014, 03:06

Пределно ми е ясно, че сиренето е с пари. Знам че ще плащам, и то много. Когато обаче човек дава много пари, иска му се да има някакъв избор. Затова и отворих темата. Очаквах поне 3-4 юриста да подхвърлят някаква информация или някаква идея или някакво напътствие, и после на базата на това аз да си избера един от тях и да го наема срещу заплащане. Иначе в момента какво мога да направя? Да ида при първия адвокат и да по попитам специалист ли е по въпроса? Ами че той ще каже "да, разбира се".

А не търся какъв да е юрист - аз търся юрист специалист с голям опит и познания в дадена строго-специализирана област.

Добре, хайде да подходим по друг начин. Официално обявявам, че търся юрист-специалист, който срещу заплащане да се наеме да направи следното:
1. Подробно да проучи "Закона за пчеларството", европейските директиви в тази област и евентуално аналогичните закони за пчеларството в различни европейски държави
2. Да провери дали този закон нарушава някоя европейска директива
3. Да провери дали този закон нарушава Конституцията на Република България
4. Да провери дали този закон нарушава Закона за защита на конкуренцията
Все пак говорим за едно прикрито изкуствено създадаване на монопол в разрез с член 19 на Закона за защита на конкуренцията и с член 18 ал. 4 от Конституцията. Няма начин това да не влиза в противоречие с една камара други правни норми, но все пак юрист трябва да си каже мнението.

По втората част - избрания от мене юрист ще го наема срещу пари да направи следното:
1. На една среща ще му разкажа пълната версия какво точно се случва в България с Майкопроизводствената асоциация (монопола) и с Ганчо Ганчев (вожда).
2. На базата на моето изложение взаимно ще потърсим начини за доказване на злоупотребите, но първо юрист трябва да каже къде има злоупотреби
3. Взаимно ще потърсим начини за противодействие
4. Евентуално ще заведем някакви дела където трябва и колкото трябва
5. Евентуално ще сезираме разни инстанции - където трябва и колкото трябва

Въобще търся специалист, с който да работим дълго време, и който предполагам че ще спечели доста пари от нашето съвместно сътрудничество.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 07 Мар 2014, 03:26

И не на последно място:
Господа юристи, не ви ли е интересен казуса, при който един законово образуван монопол трябва да произвежда майки и отводки за цяла България, а той изкуствено да ограничава капацитета си и да покрива само 10% от пазара, постигайки по този начин МОНОПОЛНО ВИСОКА ЦЕНА?

Не ви ли интересува казуса, че със закон в България 90% от пчеларския сектор е захвърлен в СИВИЯ СЕКТОР и е принуден да работи ИЗЦЯЛО НЕЗАКОННО от към регистрационен и данъчен аспект? Говорим за 30 или 50 000 човека, които ежедневно нарушават закона, защото алтернативата е да си затрият бизнеса и да унищожат половин милион пчелни семейства. А ако това се случи, ще пострада икономиката на цялата страна, защото няма да има кой да опрашва овошките или другите култури. Айнщайн е казал, че изчезнат ли пчелите, няколко години след това ще изчезне и цялото човечество. И на фона на всичко това в България има Закон за пчеларството, който ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СЕ СТРЕМИ ДА УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ СЕКТОР, и това наистина постепенно се случва.

И всичко това, за да могат двама човека незаконно да "усвояват" лъвския пай от пчеларските субсидии. Това пък лесно може да се докаже - просто трябва да се направи справка кой какви пчеларски субсидии е получавал през изминалите 7-8 години. И веднага ще лъсне факта, че за "уж селекционна дейност" са потрошени 5-6 милиона лева, а срещу тези пари стоят отчети с фалшиви командировъчни от двама човека, които уж всяка една година обикалят из България и изследват пчелите майки, навъртайки всеки божи ден по 1000 километра.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот crossbike » 07 Мар 2014, 11:29

rsm6012 написа:Пределно ми е ясно, че сиренето е с пари. Знам че ще плащам, и то много. Когато обаче човек дава много пари, иска му се да има някакъв избор. Затова и отворих темата. Очаквах поне 3-4 юриста да подхвърлят някаква информация или някаква идея или някакво напътствие, и после на базата на това аз да си избера един от тях и да го наема срещу заплащане.


Извинявам се, че се меся, но искам да разбера кога ще е кастинга ?

rsm6012 написа:Иначе в момента какво мога да направя?


Да прежалиш някой лев и да идеш при един адвокат на консултация.
Предупреждавам те, че адвоката не е психотерапевт или психоаналитик, не че не може да се вживее в ролята, но е прекалено скъпа услуга.

rsm6012 написа:Не ви ли интересува казуса ...?


А ти как мислиш?


В заключение ти предоставям единственият ми безплатен правен съвет: "Правото и правдата са две напълно различни неща!!!"

Пожелавам ти успех!
Последна промяна crossbike на 07 Мар 2014, 17:18, променена общо 1 път
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 07 Мар 2014, 15:09

Какво ще кажеш за първата среща от 7-8-10 часа да ти заплатя по 100 лева на час + транспортните разходи до гр. Габрово и обратното. Устройва ме цялата събота или цялата неделя или и двете, ако е необходимо. И вече на самата среща ще се договорим за по-нататъшното заплащане.

Аз съм бизнесмен и в работен ден при мене е лудница, така че единственото време, в което можем сериозно и спокойно да поработим, са съботите и неделите. Ако проявиш интерес, звънни на 066 817799.

Колкото до кастинга - да, кастинг ще има. На тази първа среща ще се наложи да ме убедиш, че ти си подходящ за тази работа, и че си в състояние да доведеш нещата до подобрение или дори до пълна победа. Относно парите и твоето бъдещо заплащане - по време на срещата сам ще се убедиш, че те са последният проблем.
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот rsm6012 » 07 Мар 2014, 15:24

crossbike написа: ......Правото и правдата са две напълно различни неща!!!


Във филмите нали добрите винаги побеждават? Не можем ли да се опитаме и в живота да стане така?
rsm6012
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 05 Мар 2014, 11:04

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот bludniq_sin » 07 Мар 2014, 15:46

Ще ви отговорят или ако не - може и да ви насочат към някой. Трябва малко време.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 955
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот crossbike » 07 Мар 2014, 15:47

rsm6012 написа:Във филмите нали добрите винаги побеждават? Не можем ли да се опитаме и в живота да стане така?


Можете да се опитате, защо да не можете?

А относно по-предният...шегуваш се нали?
Имаш електронна поща, ползвай я!

При мен заплащането никога не е бъдещо.

ПП
Ще изчакам кастинга и след това ще ти звънна, в събота или неделя, разбира се...
crossbike
Потребител
 
Мнения: 196
Регистриран на: 24 Фев 2014, 16:28

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот syntagma » 02 Апр 2014, 17:50

Уважаеми rsm6012,

Казуса Ви е много интересен.

Потърсих малко, просто от любопитство. Предлагам Ви моя отговор, про боно, по-скоро като индикация за Вас какви са възможностите Ви. Съветвам Ви, ако имате желание да преследвате вашата цел, да се обърнете към колега специалист в право на ЕС!

Закона за пчеларството е наистина написан по странен начин. За съжаление твърдението Ви, че създаването на монополно положение е незаконно е невярно. Потенциално злоупотребата с монополно положение може да бъде изследвана от КЗК, но това не означава промяна в Закона.

Бих търсил подкрепа за вашите искания по-скоро в правилата за свободно движение, прокламирани в ДФЕС, и по-конкретно свободно движение на стоки. Ще бъдете изненадан, че много сходен казус е вече бил разглеждан от Съда на ЕС в Люксембург, в който е установено, че ограничението за отглеждане на определени породи пчели в една част от Дания е в противоречие с правилата за свободно движение на стоки. Независимо от това, Съда намира, че такова ограничение е обосновано (и поради това в съответствие с ДФЕС) от съображения за защитата на живота и здравето на животните.

Решението може да намерите тук (на английски):
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 16&from=EN

Моят съвет е да обсъдите с колега специалист това конкретно решение на Съда и съответно шансовете Ви за успех. Моля имайте предвид, че дори изгледите да са добри, Ви предстои дълъг процес до крайното решение на казуса Ви. Съдът в Люксембург заседава минимум 2 години по такива дела, а преди това трябва да успеете да убедите български съд да направи преюдициално запитване към него…

Желая Ви успех!
syntagma
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Апр 2014, 17:11

Re: Отчаян зов за помощ от 30 000 човека

Мнениеот milleniums » 24 Юни 2018, 14:40

Здравейте, актуална ли е все още темата и до какъв етап на разрешаване на проблема сте достигнали?
milleniums
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 15 Авг 2009, 09:31


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron