начало

Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата? Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата?

за синхронизиране на закони в България.за синхронизиране на закони в България.

Мнениеот todorst » 21 Сеп 2013, 12:02

Конкретно. Съгласно Закона за облагане доходите на физически лица, ИНВАЛИДИТЕ ползват привилегия- необлагаем минимум от тройния размер на мин.раб.заплата/замразена тук на 220 лв./Изчислена и замразена на 7920 лв. За горницата над тази сума физ.лице инвалид плаща 10% данък.
Тук една скоба. Считам за елементарна хитрост това замразяване и преобразуване на тази привилегия.Да се възстанови старата норма- този необл.минимум да се определя съобразно мин.раб.заплата. Тя е мерна единица при редица изчисления и плащания. Напр. към личния лекар.

Второ . при определяне привилегията за данък върху МПС на инвалид също се поставят ограничения - МПС-то да е с показатели: до 2,0 л. и мощност напр. 160 к.с /не съм точен за конските сили / Тогава не плаща данък. Но ако МПС-то е 2,1 /срещато при дизелите/ и 160 к.с или 2,0 л. но 165 к.с. НЕ МОЖЕ да ползва привилегията. Това е неправилно. Съвременните автомобили отговарят на показателя 2,0 л. ,но са с по-висока мощност. Принуждават инвалида да си купи СТАР автомобил, маломощнен, а инвалида се нуждае от нормално мощен автомобил, напр. 190 к.с Синхронизирането е - да се процедира както при ЗОДФЛ т.е. до привилегията ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪК , за горницата ДА ПЛАЩА частично, разликата, изчислената част. А то сега при отклонение дори с 1 к.с. плащаш цялата стойност.
.

Освен депутат, кой друг може да внесе в Нар.събрание предложение за обсъждане и промяна? Обдусман, Съюз на инвалидите, и т.н.
todorst
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09

Re: за синхронизиране на закони в България.

Мнениеот todorst » 28 Сеп 2013, 19:57

нЯМА ЛИ ИНВАЛИДИ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМА? НЕ ГИ ЛИ ВЪЛНУВА ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА ИНВАЛИДИТЕ? зАЩО ДА ПЛАЩАМЕ НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ТАКСА СЪОБРАЗНО МИН.РАБ.ЗАПЛ. 260- 320 ЛВ , А В ДРУГИ ЗАКОНИ МИН.РАБ.ЗАПЛ. ДА ЗАКОВАНА НА 220 ЛВ- НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ 7920 ЛВ.ПО ЗОДФЛ.
сЪЩОТО Е И С ТАКСИТЕ ПО мдт ЗА АВТОМОЛИЛИ!
пРИЗИВ! иНВАЛИДИ, ЗАЩИТЕТИ СИ ПРАВАТА!!
хОДИХ ДО СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ, сОФИЯ, УЛ. хР. БЕЛЧЕВ. ТОВА Е КАЗИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ. нЕ ЗАЩИТАВА ИНВАЛИДИТЕ, А СОБСТВЕНИ, КАЗИОННИ ИНТЕРЕСИ.
дАЙТЕ ДА ДАЩИТИМ ПРАВАТА НА ИНВАЛИДИТЕ !!
мОЛЯ, ПИШЕТЕ КАТО ИНВАЛИДИ , КАК ДА ЗАЩИТИМ ПРАВАТА НА ИНВАЛИДИТЕ !!
todorst
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron