начало

Арести в екипа на Румен Радев след акция в президентството Арести в екипа на Румен Радев след акция в президентството

СТойност и цена на копия от документи от европейски институцСТойност и цена на копия от документи от европейски институц

Мнениеот talaz » 05 Авг 2013, 13:33

Интересуват ме следните въпроси, свързани с кореспонденцията ми с Европейските институции:

1. Има ли начин от България да се изпращат молби, заявления и прочие, до европейските институции (като при подаването евентуално се получава и входящ номер) без да се налага плащането на пощенските разходи от заявителя и какъв е той?

2.
Има ли нормативен документ, задължаващ всички европейски институции, да дават входящ номер и да отговарята на писма изпратени по ел. поща или формички в техните сайтове?

3.
На базата на какви нормативни документи, българските граждани, могат да изискват информация или копие от документи от европеските институции, по различни въпроси?
Любопитен съм има ли нещо подобно на "Закон за достъп до обществена информация", който действа в България?

4.
Информация за норамтивните документи определящи таксите за достъп до информация и копия от документи?

5.
Какви други начини, освен чрез банков клон в България, мога да заплатя услуга (или такса), на Европейска организация така, че да имам документ за плащането и да е по евтино от превод през клон на българска банка?

6.
Кой нормативен документ регламентира - имат ли право европейските институции, да изискват такси за това, че са приели молба, запитване или жалба?

7.
Има ли нормативен документ, с който копията от документи идпратени ми от Европейски институции, да бъдат с печати и подписи и евент. на всяка страница?

8.
Ако европейска институция намираща се на територията на друга европейска държава, неправомерно откаже достъп до инфрнация или копия от документи, то преди кои съдилища трябва де се води делото?

9.
Ако е пред националните, то пред тези на държавата хазяин или пред българските?

10.И ако е пред съдилищата на държавата хазяин, то освободен ли съм от такси и как мога да водя делото, без да плащам за пари за пътни разноски, нощувки, преводачи (евент адвокати) и прочие?

11.
По европейското или по националното право би било делото срещу Европейска институция отказала ми достъп до информация и документи?

12.
Представителствата на европейските институции в България, по Българските закони ли трябва да водят кореспонденцията или само по европейкските?
Напр. важи ли българския "Закон за достъп до обществена информация"?

13.
Други въпроси, които ще задам в следващите ми съобщения?
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
talaz
Младши потребител
 
Мнения: 57
Регистриран на: 28 Окт 2011, 19:12
Местоположение: София 1606-до поискване

Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron