начало

ВКС: Кредиторът има право да поиска вписване на решение в полза на длъжника си ВКС: Кредиторът има право да поиска вписване на решение в полза на длъжника си

Подписване

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Подписване

Мнениеот georgi_ivanov » 20 Юли 2020, 00:02

Привет,
искам да разбера как мога да се подписвам така, че подписа да не се чете. Какво е необходимо да добавя,когато се подписвам, за да не се счита подписа? Какво и къде се добавя в подписването?
georgi_ivanov
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 14 Мар 2011, 10:58

Re: Подписване

Мнениеот ivanov_p » 20 Юли 2020, 00:54

/Подпис не се чете/ е шаблонен израз, който се поставя на мястото на парафа. Както и да се подпишете, с изписване на името или с параф, все е подпис и не само се чете, а и се лежи.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3410
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Подписване

Мнениеот jhoro » 20 Юли 2020, 12:31

georgi_ivanov написа:Привет,
искам да разбера как мога да се подписвам така, че подписа да не се чете. Какво е необходимо да добавя, когато се подписвам, за да не се счита подписа? Какво и къде се добавя в подписването?

Здравейте!
Иванов Ви е отговорил, но доста семпло - не съм сигурен, че сте го разбрали. Предвид - начина Ви на изразяване и задаване на въпроса (доста неориентирано).
Израза „подпис (не се чете)“ се използва, когато става дума за документ, подписан от длъжностно лице, в това му качество. Подпис е ръкописно и стилизирано изобразяване на нечие име. Но ако днес едно лице е на тази длъжност - утре ще е някой друг. А документа е издаден от институцията - не от конкретния титуляр.

От друга страна - макар подписа да съдържа инициалите, фамилията, а понякога и цялото име на подписващия - все още има хора (най-вече неграмотни), които се подписват с знак „Х“. Преди време е било практика, да се полага „пръстов отпечатък“.
Като гледам съвременните телефони - новото, е добре забравено старо!

А относно това „да не се счита подписа“ - няма такова нещо!
Пример - от известно време, реквизите „подпис, печат, имена на съставител и/или получател“ не са задължителни за фактура!
Лесно може да се докаже, че подписа е ваш (също и обратното)! При графологическа експертиза - не се чете написаното!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1644
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron