начало

Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие

Търговска марка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Търговска марка

Мнениеот eva_mrnv » 12 Май 2020, 20:46

Здравейте, ще бъда благодарна за съвет по следния въпрос: Желая да започна дейност в сферата на услуги - образование /езиков и образователен център/ и бих искала да ползвам име на центъра различно от името на фирмата, която ще приема плащанията и ще бъде данъчно отговорна. Доколкото разбрах е необходимо за целта да регистрирам търговската марка, правилно ли съм разбрала?
А преди да съм подала документи за регистрация на търговска марка, разрешено ли е да извършвам дейност под едно име, а клиентите да плащат на фирма с друго име? Примерно Образователен център "Гошо", а да се плаща на "Фирма" ЕООД?
Ако е разрешено има ли някакъв срок, в който след започване на дейността трябва да подам документи за регистрация на името, под което ще извършвам дейност?
Благодаря предварително!
eva_mrnv
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Май 2020, 20:31

Re: Търговска марка

Мнениеот ivanov_p » 14 Май 2020, 09:46

Може години да работите с едно наименование без то да е регистрирано, такива са болшинството случаи. Разликата е, че след като го защитите друг не може да работи с него или сходно. Няма проблем центърът да се казва "Гошо", а да се плаща на дружество с фирмата "Пенчо", освен ако Гошо не е отделно дружество, което трупа разходите и се готви за несъстоятлност, а приходите отиват при Пенчо.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3368
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Търговска марка

Мнениеот jhoro » 14 Май 2020, 19:52

eva_mrnv написа:... разрешено ли е да извършвам дейност под едно име, а клиентите да плащат на фирма с друго име?

Здравейте!
Правете разлика между „търговска марка“ и име на фирмата. Пример - БТК, с търговска марка Vivacom
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1396
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron