начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот tomi_to » 25 Фев 2020, 17:06

Здравейте, как сте? Нов съм и във форума и в 'бизнес" идеите. Т.е. обмислям го много отдавна и дойде време да го реализирам. Реших да питам за малко информация преди да се срещна с адвокат. /моля модератора да премести темата в правилния раздел ако не е за тук/

Проблемът е в лимитираните ми средства. За да се добие първоначална представа за производството ще кажа че е точно все едно правиш свещи- ще шприцвам и лея детайли от восък с различни форми и размери с цел продажба. Но общо взето процесът ще е топене на восък и неговото формоване.
Най-лесно би било да взема помещение под наем но при първата спънка /институции, изисквания, патенти, и всичко свързано с фирменото дело което аз още не разбирам/ аз ще фалирам защото няма да разполагам с финанси примерно да платя глоба над 2000лв или да запечатат помещението и наемът ми да върви във времето.
Заради това си помислих че по-изгодно би било да купя къща на село която да бъде трансформирана в производствено помещение и евентуално 1,2 стаи жилищна част, и ако ми спре производството за 3 или 5 месеца примерно няма да имам загуби за наем. Къщата като цяло я приемам и като лична инвестиция ако пропадне "бизнесът" тя ще си остане като къща за семейството или ще се продаде във времето. Не планувам вземане на заеми.

Въпросът ми е- Това възможно ли е, и има ли го като практика? Производството ще е много тихо но ще има вентилация за отвеждане на парите. Това възможно ли е като се има предвид че от ляво и дясно ще има съседи. Кой човек. коя институция би ми отговорил на тези въпроси /адвокат, юрист, счетоводител, пожарникар и прочие, не знам кой но съм сигурен че трябва да отговая на куп изисквания за да е легално/?

Мерси за отделеното време.
tomi_to
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Фев 2020, 13:56

Re: Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот tomi_to » 26 Фев 2020, 12:36

За пръв път съм в този форум и да питам дали тук изобщо има вещи по темите лица или всички са обикновени потребители, питащи, като мен и казват който каквото знае от житейския си опит?
tomi_to
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Фев 2020, 13:56

Re: Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот ivanov_p » 28 Фев 2020, 12:34

Няма кой да отговори на такъв въпрос във форум, за отговор който ви върши работа е нужно да се чете няколко часа. Отидете при адвокат от района и поискайте консултация. Другият вариант е да отидете в съответната институция, която ще легализира цеха, и да поискате да ви насочат към проектант с който работят и който ще ви реши проблемите.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот tomi_to » 29 Фев 2020, 12:25

Това също е добър отговор от ваша страна. Ако може да го детайлизираме за да стигнем до нещо конкретно. Примерно коя институция? Иска ми се да прочета, установя, разбера каквото мога предварително, затова писах тука, поне да отида при адвоката с някакви минимални знания за да избегнем лаишките въпроси и отговори с него.
tomi_to
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Фев 2020, 13:56

Re: Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Фев 2020, 17:02

Аз ще ви кажа - правилен подход сте избрали - наемът е нещо зловредно, поне на такъв етап.

Дайте обаче под наем - ако позволява - Ваш имот - някак да се уравновесят нещата. Какво може да има като лиценз - това е парафин, парафинът се използва от всички църкви (те не са точно парафинени свещите там, а ги претопяват), сега - пласментът ви трябва да е приоритет, къде смятате да пласирате тези продукти - предвид и техният характер - аз се досещам - това са декоративни свещи. Това се харчи.

Трябва си имате фирма, дотук ясно. За парафина - не мисля да трябват разрешения. Това е частен бизнес - с какво застрашава нещо - според мен е лесно за узаконяване.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4899
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Покупка на СЕЛСКА КЪЩА за производствено помещение?

Мнениеот tomi_to » 01 Мар 2020, 22:21

Патенти може би ще трябват за самото изделие, примерно ако вземем свещите за църкви, това е изделие което не е измислено от фирмата производител и за да има разрешение въобще да прави свещи може би плаща патент, фирмата производител не плаща патент за парафина който си купува от склада а за самото изделие- свещ (не съм наясно още но може би го плаща на държавата, до патенти още не съм стигнал в четенето).
Относно наемът... нямам нищо за даване за съжаление, даже планирах да продавам съсобственост за да взема някакви пари за да купя къща.

Друг въпрос, възможно ли е да се ползват самоделни машини? Примерно правен циркуляр- ос, лагери, мотор, ламарина огъната по мои размери, сглобени от мен- и то става настолен циркуляр?
tomi_to
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Фев 2020, 13:56


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron