начало

Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски

Прекратяване на договор за съвместна дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на договор за съвместна дейност

Мнениеот 4aika » 20 Яну 2020, 19:50

Здравейте,
имам следния казус. На 27.04.2018г подписах едногодишен договор за съвместна дейност с друга фирма. Миналата година обаче юли месец след като не бях доволна от дейноста на парньора ми му изпратих 30 дневно предизвестие за прекратяване на договора, които той потвърди че е получил с обратно Нотариално писмо.
По късно разбрах, че той дори е подал Декларация по чл. 38. ал 9 т 2, че фирмата не е осъществявала дейност.
До тук добре, но партьора ми въпреки 30 дневното предизвестие продължава да твърди, че има договорни отношения с мен.
Въпроса ми е дали договорите за съвместна дейност с фирми подали Декларации, че за съотвентата година на валидност на договора са били без дейност са валидни и как се прекратяват, понеже партньора ми явно не зачита 30 дневното ми предизвестие за прекратяване на договора.
4aika
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 27 Окт 2014, 13:22

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron