начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Разтрогване на договор за продажба на кола

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот bat_g » 19 Ное 2019, 08:10

Здравейте,закупих си кола с която в последствие се оказа с много скрити проблеми . Прегледах договора за продажба ,и се оказа,че адреса на продавача не е попълнен изцяло (няма номер на апартамент явно с цел да няма последваща саморазправа). Възможно ли е това да бъде причина догова да не е валиден и да се разтрогне ?
bat_g
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Ное 2019, 08:06

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот katerinakuch » 09 Дек 2019, 15:07

Договорът Ви е с нотариална заверка на подписа и щом нотариусът е допуснал да се сключи, значи всичко си е в реда на нещата. Ако толкова искате да го разваляте, то би следвало да се обърнете към съда. Той ще прецени дали трябва да се разтрогне или не.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1105
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот ibryamova » 09 Дек 2019, 17:16

Частичното попълване на адреса не е основание за недействителност на договора. Продавачът обаче носи отговорност за скрити недостатъци, по правилата на Закона за задълженията и договорите. Трябва да докажете кога се е проявил недостатъкът, дали сте уведомили продавача за него и дали продавачът е знаел за недостатъка. Срокът за предявяване на иск е 6 месеца при продажба на движими вещи, освен ако продавачът съзнателно е премълчал недостатъка ( в този случай е 3 години).
Vitam impendere vero
ibryamova
Младши потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 12 Сеп 2019, 11:39

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот tochotocho » 01 Яну 2020, 19:51

В един друг форум г-н Иванов защити тезата,че нот..акт ,респ Нот.заверен договор са формални и не пораждат собственост. Така,че Вие следва да докажете ПЪРВО, че сте собственик на автомобила по този ФОРМАЛЕН акт.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот teogeo » 02 Яну 2020, 18:23

katerinakuch написа:Договорът Ви е с нотариална заверка на подписа и щом нотариусът е допуснал да се сключи, значи всичко си е в реда на нещата. Ако толкова искате да го разваляте, то би следвало да се обърнете към съда. Той ще прецени дали трябва да се разтрогне или не.


чл. 87, ал. 3 от ЗЗД --> Развалянето на договорите, с които се прехвърлят, учредяват, признават или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, става по съдебен ред
.

По аргумент от противното останалите договори НЕ СЕ РАЗВАЛЯТ ПО СЪДЕБЕН РЕД и такъв иск ще е недопустим! Спрете да плещите глупости!!!
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1525
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот tochotocho » 08 Яну 2020, 17:16

Предполагам,че не сте прочели в детайли ДОГОВОРА! Обикновенно там пише " в състоянието, в което се намира " Изтощен акумулатор, износени спирачни дискове, как ли изглежда автомобила отдолу, , гарнитури и пр. Обикновено се ползват уплътнителни масла. и след 500 км. аут. Затова е тази клауза. Затова се навъдиха и фирми, елате да ви направим оглед преди покупката. Свързани, обвързани лица !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Разтрогване на договор за продажба на кола

Мнениеот ch3oh » 09 Яну 2020, 18:28

tochotocho написа:Предполагам,че не сте прочели в детайли ДОГОВОРА! Обикновенно там пише " в състоянието, в което се намира " Изтощен акумулатор, износени спирачни дискове, как ли изглежда автомобила отдолу, , гарнитури и пр. Обикновено се ползват уплътнителни масла. и след 500 км. аут. Затова е тази клауза. Затова се навъдиха и фирми, елате да ви направим оглед преди покупката. Свързани, обвързани лица !

Абсолютно!
Кола на старо си е котка в чувал. Дори и да се образува дело за разваляне, шанса за успех е теоретичен.
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1021
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron