начало

Удължават с 6 месеца срока на документите за самоличност, изтичащи до 31 януари 2021 г. Удължават с 6 месеца срока на документите за самоличност, изтичащи до 31 януари 2021 г.

Продажба на дялове на нов съдружник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Продажба на дялове на нов съдружник

Мнениеот vict0ria » 18 Сеп 2019, 18:57

Здравейте, аз притежавам 50% дялове в ООД, със съдружничката ми закупихме работещ бизнес - заведение за бързо хранене. Поради влошаване на взаимоотношенията ни аз реших да се оттегля и искам да продам дяловете си на някого. Както е по закон първо предложих да ги закупи съдружничката ми, тя отказа моята сума и предложи 3 пъти по-малка цена. В дружествения ни договор пише, че съдружниците могат да продават дяловете си на трети лица със съгласието на Общото събрание.
и след това пише, че дялове могат да се продават на трети лица само след като съдружниците са отказали", това означава ли, че отпада първото - че аз мога да продам на когото и да е било без съдружничката ми да има право на глас?
Мога ли да се справя с това по някакъв начин, например да даря дяловете си или да прескоча някак нейното одобрение? Мога ли с ЧСИ да взема моята част от имуществото на дружеството?

Благодаря
vict0ria
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Сеп 2019, 18:46

Re: Продажба на дялове на нов съдружник

Мнениеот ch3oh » 20 Сеп 2019, 17:50

Не бива така!
В заведението клиентите само за "благодаря" ли консумираха?
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1021
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron