Страница 1 от 1

Имущество на ООД без идентификатор

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2019, 16:10
от klod19
Здравейте.Казусът е следния: "А"ООД - длъжник притежава малък имот без идентификатор.Имота се владее от друга фирма,доскоро наемател на "А" и на практика след 10 години ще се сдобие с НАкт."А" оод няма друго имущество и скоро ще е в ликвидация."А" нямат интерес да заснемат имота и да си извадят НА(имота е бил част от голям обект собственост на "А"оод с акт за частна държавна собственост като големия обект е продаден).Въпросът ми е може ли да се заведе иск за да се докаже,че имота е тяхна собственост,за да може да се насочи изпълнението към него?Мненията на адвокатите до които се допитах е ,че няма как да се насочи изпълнение срещу имот без идентификатор?

Re: Имущество на ООД без идентификатор

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2019, 16:53
от miko_pk
Няма имот, без номерация по план, независимо по кой план и от коя година. Това, че в кадастралната карта не му е даден номер не го прави негоден обект на принудително изпълнение. Следва да се възбрани и опише от ЧСИ, което реално е трудната част /как да накараш един милионер да работи/.
Това с владението от наемателя и придобиването по давност, не искам да го коментирам изобщо.

Re: Имущество на ООД без идентификатор

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2019, 08:51
от ivanov_p
Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.

Re: Имущество на ООД без идентификатор

МнениеПубликувано на: 04 Мар 2019, 10:37
от klod19
ivanov_p написа:Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.
Може ли да ми кажете по кой член се води този иск?Благодаря!