начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

Имущество на ООД без идентификатор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот klod19 » 28 Фев 2019, 16:10

Здравейте.Казусът е следния: "А"ООД - длъжник притежава малък имот без идентификатор.Имота се владее от друга фирма,доскоро наемател на "А" и на практика след 10 години ще се сдобие с НАкт."А" оод няма друго имущество и скоро ще е в ликвидация."А" нямат интерес да заснемат имота и да си извадят НА(имота е бил част от голям обект собственост на "А"оод с акт за частна държавна собственост като големия обект е продаден).Въпросът ми е може ли да се заведе иск за да се докаже,че имота е тяхна собственост,за да може да се насочи изпълнението към него?Мненията на адвокатите до които се допитах е ,че няма как да се насочи изпълнение срещу имот без идентификатор?
klod19
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 15:47

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот miko_pk » 28 Фев 2019, 16:53

Няма имот, без номерация по план, независимо по кой план и от коя година. Това, че в кадастралната карта не му е даден номер не го прави негоден обект на принудително изпълнение. Следва да се възбрани и опише от ЧСИ, което реално е трудната част /как да накараш един милионер да работи/.
Това с владението от наемателя и придобиването по давност, не искам да го коментирам изобщо.
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот ivanov_p » 01 Мар 2019, 08:51

Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3407
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот klod19 » 04 Мар 2019, 10:37

ivanov_p написа:Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.
Може ли да ми кажете по кой член се води този иск?Благодаря!
klod19
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 15:47


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron