начало

КАК е поискала данни за делата на Иван Гешев в спецпрокуратурата, за да отговори на Лозан Панов КАК е поискала данни за делата на Иван Гешев в спецпрокуратурата, за да отговори на Лозан Панов

Он-лайн залози в чужди сайтове - има ли опасност?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Он-лайн залози в чужди сайтове - има ли опасност?

Мнениеот konstantin_tih » 16 Фев 2019, 06:03

Здравейте,

Бих бил благодарен, ако някой си направи труда да ми разясни какви са рисковете при залози в сайтове, регистрирани в чужбина и НЯМАЩИ лиценз в България. Попаднах на следната стара статия, излязла след публикуването на тогава новия закон за хазарта. Притесни ме следният абзац :
според чл. 327, ал. 3 от НК, "който участва в хазартна игра, устройвана не по установения от закона ред, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация." Ал. 4 казва, че когато деянието по ал. 3 е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от 500 до 5000 лв.

Намерих текста в НК и открих допълнително, че :
(5) Парите или вещите, предмет на хазартната игра, се отнемат в полза на държавата, а ако липсват или са отчуждени, се присъжда тяхната равностойност.


Доколко се прилагат тези положения при залагане в сайт, да речем регистриран/лицензиран в Малта.
Да разгледаме примерно спечелване на някаква (по-сериозна) сума и се стигне до нейното изплащане/деклариране. Ползвателят на чуждия сайт, предполагам няма да може да отрече, че залогът му не е първи, а е "деяние извършено повторно". Какво следва за такъв "щастливец"? Лишаване от свобода до 3 год. и отнемане на спечелената сума, плюс глоба 500-5000? Може ли това да бъде оборено като престъпление в съда, ако разгледаме сайта като такъв, който няма никакви структури в България, няма интерфейс на български език и не работи с българска валута, т.е. не оперира в България?
konstantin_tih
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Фев 2019, 05:39

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron