начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

Смърт собственик на ЕООД - прекратяване

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Смърт собственик на ЕООД - прекратяване

Мнениеот pitasht » 02 Фев 2019, 10:48

Здравейте, почина собственик на едно ЕООД на моя позната която е единствен наследник. По нейни си причини макар че ЕООДто има имот и стока тя не иска да го поеме.
Гледам ТЗ и виждам че със смъртта дружеството се прекратява, но доколкото чета не е достатъчно да представим в ТР акта за смърт и декларация че наследникът не иска да поеме дружеството, а трябвало да дадем и всички други нужни документи дори да посочим ликвидатор.
Това меко казано ме изумява.
Как да посочим ликвидатор? Тя не иска да се занимава, нито да ангажира свои познати?
Може ли да ми кажете какво правите в такива случаи или да си чакаме трите месеца и да пишем до прокуратурата.
Освен това дружеството е било и по ДДС и всеки месец са подавани нулеви декларации. Там какво?
Благодаря за съветите.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1286
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Смърт собственик на ЕООД - прекратяване

Мнениеот minaconsult » 21 Фев 2019, 10:49

Здравейте pitasht,

всяко търговско дружество преди да бъде заличено следва да премине през производство по ликвидация, за да се установи дали всички задължения на дружеството са надлежно погасени. За консултация във връзка с казуса ви бихте могли да се свържете с нас чрез запитване на следния линк:
,,Мина консулт'' ЕООД, www.minaconsult.com
minaconsult
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 21 Фев 2019, 10:30

Re: Смърт собственик на ЕООД - прекратяване

Мнениеот pitasht » 24 Юни 2019, 09:19

Здравейте нещата се развиха поне засега доста бързо, изчакахме шестте законови месеца, писахме на прокуратурата с декларацията за отказ да се поеме фирмата и съдът обяви дружеството в ликвидация, но НАП май ще наложат глоба за всеки един от 6те месеца, когато не били подавани декларациите по ДДС и то нулеви.
Мотивите били, че фирмата не била прекратена макар че не е имало ФЛ което да я упрявлава и представляваи да подава декларациите. Интересна теза, предполагам ликвидаторът ще води дела за всяко нак.постановление, малко странно и погрешно ми се струва мнението на НАП.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1286
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron