начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Продажба на стоки в България през посредник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Продажба на стоки в България през посредник

Мнениеот mrowcp » 20 Ное 2018, 14:33

Здравейте,
Искам да направя малка фирма която да се занимава с продажбата на детски играчки, като освен физическият магазин в който ще се продават, да мога да ги продавам и в платформи като olx, emag и т.н.
Необходими ли са ми някакви документи за тази дейност? До колкото разбрах се сключва договор с куриер и когато има продажба, касовата бележка от куриера играе ролята на фиксалният бон който се издава при продажба (извинявам се, ако термините не са точни :) ), при което куриера после ревежда сумата на мен/фирмата.
mrowcp
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Апр 2015, 20:37

Re: Продажба на стоки в България през посредник

Мнениеот TheOldMan » 21 Ное 2018, 09:58

Куриера може да издаде касова бележка само за сумата по превоза на стоката. Ваше задължение е да издадете финансов документ за сумата на самата стока.
За "физическия магазин" пък определено ще ви трябват всички документи както за всеки друг търговски обект. Дори и при продажбите през плаформи ще ви трябват някакви платежни документи, за да можете да вържете баланса.
А ако смятате да работите "на сиво" не виждам причината да задавате тези въпроси.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1607
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Продажба на стоки в България през посредник

Мнениеот mrowcp » 21 Ное 2018, 11:10

Физическият магазин ще има всички необходими документи, просто искам да се продава и по интернет и не съм сигурен дали не се изискват и някакви други разрешителни/документи и т.н.
mrowcp
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Апр 2015, 20:37

Re: Продажба на стоки в България през посредник

Мнениеот dizainera » 05 Яну 2019, 20:12

За да ги продаваш освен когато си вносител, производител не ти трябва разрешително. Но трябва да отчиташ доходите си пред държавата независимо дали си физическо или юридическо лице, дали имаш собствен физически, онлайн магазин или ползваш услугите на посредник, като олкс.
dizainera
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Авг 2018, 18:56


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron