Страница 1 от 1

Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 05 Ное 2018, 17:18
от vasko4
Здравейте,
имам две питания, по два отделни казуса.

1. ООД регистрирано с двама съдружника и двамата с 50% дялово участие.
Искам да сменим управителя, което е елементарна задача докато не се установи, че единият съдружник е в чужбина и нямам никаква връзка с него. Някакви идеи за провеждане на ОС за смяна на управителя?

2. ООД регистрирано с четирима съдружници, като тримата имат над 51% дялово участие.Четвъртия съдружник е същия, който е в чужбина и съответо нямаме никаква връзка с него. Отново искаме да изберем нов управител. Тук проблема е как да връчим поканата за свикване на ОС на съдружника който е в чужбина така, че ДЛР да я счете за редовно връчена/получена/.

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 14:55
от vasko4
Никой ли не е имал такива казуси?

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 15:53
от svegrigorov
Не съм имал такива случаи.

Като варианти се сещам да изключване на съдружник по чл. 126 от ТЗ.

За връчване на покана - обявяване на актове със заявление Г2.

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 11:01
от ykovachev
Г2 е за ГФО-та и счетоводни неща, извън декларациите за неактивност.
Не знам колко ще има файда от подобно обявяване, но ако има, то трябва да е с Г1. Ако беше с Г2, чакайте година и девет месеца примерно да го погледнат... То дотогава съдружниците ще се пенсионират!

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 14:26
от ivan_lawyer
Навремето - но вече не - ставаше с връзки във Фирмено отделение - сега такова няма вече, да се направи протокол с опис на отказа да се получи поканата - имах такъв случай - тоест - минава.

После - вписва се и се започва евентуално някаква процедура. Но - при тази процедура се явява всъщност момент - че обжалващият вече е уведомен. Разбрахте ли ме - първата процедура е всъщност примамка - отива се на втора процедура - където вече - не може да се спори за информираност.

Малко е като лов на лисици, но дакелите са симпатични животни.

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 17:43
от vasko4
Тук идеята е да мине през ДЛР и да бъде вписана промяната в ТР, нямаме страхове, че вписването или протокола ще бъде обжалвани. Важното е да измислим как свикаването на ОС да бъде редовно за ДЛР.
п.п Нямаме желание за изключване на съдружник, а само смяна на управител !

Re: Смяна на управител В ООД

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 19:30
от ivan_lawyer
Съветът ми е безполезен - но трябва да влезете през сайта на Търговския регистър, да имате достъп до документите по досието на фирмата.
Как прихващах навремето - а и понастоящем данни и изобщо. Трябва да влезете през някаква форма в Регистъра - да се види кой навремето е регистрирал фирмата. Пълномощното важи и да днес. Примерно. Може да е генерално, всякакво.

Тоест - ако адвоката, който е регистрирал фирмата - не се е изхитрил да си ограничи на хартия - дотук съм - дотам съм, то не би трябвало да има проблем да му мушнете покана.

Някакъв мъгляв вариант.