начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

ЕООД + благотворителност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЕООД + благотворителност

Мнениеот shopoff » 14 Апр 2018, 10:32

Здравейте,

имам въпрос. Мога ли да регистрирам ЕООД, което има стандартни сфери на услуги и едновременно с това да организирам благотворителни инициативи? Ако да - какво ми е необходимо? Ако не - какъв вариант има да се извършват двете дейности, без това да е в разрез със закона? Благодаря Ви!
shopoff
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Апр 2018, 10:26

Re: ЕООД + благотворителност

Мнениеот svegrigorov » 16 Апр 2018, 12:12

Ако се занимаваш с организирането на благотворителността и получаваш заплащане за това - да. Смисъла на ЕООД е да упражняваш търговска дейност. Ако искаш да си организация осъществяваща дейност в обществена или в частна полза, ще трябва да учредиш юридическо лице с нестопанска цел - сдружение или фондация.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 121
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: ЕООД + благотворителност

Мнениеот shopoff » 16 Апр 2018, 18:44

Благодаря много!
shopoff
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Апр 2018, 10:26


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron